Μια λαχταριστή φοκάτσια με κιμά θα ετοιμάσουμε με τον Βαγγέλη Δρίσκα παρέα - Στην κουζίνα ολοταχώς!

Ένα εξαιρετικό πιάτο που θα σας κάνει να ζητάτε και άλλο!

ΥΛΙΚΑ

Αλεύρι για κάθε χρήση - 500 γρ.
Νερό - 375 ml
Ξηρή μαγιά - 1 φακελάκι
Ελαιόλαδο
Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
Ζάχαρη - 1 κουτ. σούπας
Μοσχαρίσιος κιμάς - 500 γρ.
Κρεμμύδια - 3
Κανέλα - ½ κουτ. γλυκού
Μαραθόσπορος - 1 κουτ. γλυκού
Φρέσκια ρίγανη & δεντρολίβανο - 4-5 κλωναράκια
Τριμμένη γραβιέρα - 100 γρ.
Πατέ πιπεριάς - 3 κουτ. σούπας
Γάντια νιτριλίου μίας χρήσης και αντικολλητικό χαρτί

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το masterclass.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώστε το αλεύρι με το νερό, 60 ml ελαιόλαδο, την μαγιά, λίγο αλάτι και την ζάχαρη.

Αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Κόψτε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και ανακατέψτε τα με το πατέ πιπεριάς.

Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά και προσθέστε την κανέλα, τον μαραθόσπορο, την ρίγανη και το δεντρολίβανο.

Αλατίστε και ζυμώστε το μείγμα.

Ανοίξτε την ζύμη σε ένα ρηχό ταψί επάνω σε αντικολλητικό χαρτί σε διαστάσεις 60 Χ 40 εκ. περίπου.

Απλώστε πρώτα τα κρεμμύδια και μετά το μείγμα του κιμά και ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40 λεπτά.

Δέκα λεπτά πριν βγάλετε την φοκάτσια από τον φούρνο, πασπαλίστε την επιφάνεια με την γραβιέρα.

WHO IS WHO

Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.

Τον Φεβρουάριο του 2010  ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού  και εκδόσεις.  Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ