Βόλος: Ληστεία "μαμούθ" με λεία 1,3 εκατ. ευρώ - Αναζητούνται οι δράστες!

Για την κλοπή του μεγάλου χρηματικού ποσού ενημερώθηκε τηλεφωνικά η Αστυνομία και τις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνει επίσημη καταγγελία.

Σε σπίτι γνωστού Βολιώτη εισέβαλαν δράστες αποχωρώντας με λεία που ανέρχεται στο ποσό του 1,3 εκ. ευρώ και 400 χρυσές λίρες.

Πιο συγκεκριμένα, οι άγνωστοι δράστες "χτύπησαν" σε διαμέρισμα στην παραλία του Βόλου, όπου μένει ο γνωστός από τις δωρεές του στην Εκκλησία και στο Δήμο Βολιώτης, ενώ στον επάνω όροφο μένει ο αδελφός του στον οποίο φέρεται να ανήκουν τα χρήματα που εκλάπησαν.

H διάρρηξη έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου και τα δύο αδέλφια που βρισκόταν οικογενειακώς στην Αθήνα, επέστρεψαν εσπευσμένα, όταν ενημερώθηκαν από τους ενοίκους της πολυκατοικίας για τη διάρρηξη. Σύμφωνα με το magnesianews.gr, για την κλοπή του μεγάλου χρηματικού ποσού ενημερώθηκε τηλεφωνικά η Αστυνομία και τις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνει επίσημη καταγγελία, ενώ τα δύο αδέλφια, που διαθέτουν Κοινωφελές Ίδρυμα, έχουν κοινό ταμείο.

Παρόλα αυτά, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αστυνομικοί πήγαν επί τόπου και διαπίστωσαν ότι η πόρτα είχε παραβιαστεί, ενώ έλαβαν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν και το εξετάζουν. Επίσης, η Αστυνομία εξετάζει την προέλευση των χρημάτων μέσω της τραπεζικής οδού, για να διαπιστωθεί αν όντως πρόκειται για ρευστοποίηση ομολόγου που έγινε καιρό πριν, όπως ισχυρίστηκε ο παθών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ