Εκθαμβωτική! Η Mercedes Maybach 6 Cabriolet είναι το αυτοκίνητο των ονείρων μας! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μια 'πριγκίπισσα" πάνω σε τέσσερις τροχούς 

Όταν ο κατασκευαστής χρησιμοποιεί τη λέξη «αισθησιακό» στο επίσημο δελτίο Τύπου αναφερόμενος στο design του μοντέλου του αυτοκινήτου, καταλαβαίνεις πως έχεις να κάνεις με κάτι ξεχωριστό. Ένα μοντέλο που όπως λένε οι Γερμανοί «καθορίζει την απόλυτη πολυτέλεια του μέλλοντος»

 Η Mercedes-Maybach Vision 6 Cabriolet,που έκανε  το ντεμπούτο της  στην Monterey Car Week, τον περασμένο Αύγουστο, ξεπερνάει και τις πιο υψηλές προσδοκίες. Αν το προηγούμενο μοντέλο της Mercedes, το Pebble Beach η κουπέ βέρσιον της Maybach Vision 6, ήταν υπέροχο η κάμπριο Maybach Vision 6 είναι εξαίσια. Πράγμα σπάνιο ένα κάμπριο να είναι καλύτερο από την κουπέ εκδοχή του.

Η  Mercedes-Maybac Vision 6 Cabriolet θυμίζει το είδος του μικρού ταχύπλοου σκάφους που θα βλέπατε στη γαλλική Ριβιέρα, με τη μακρά σαρωτική ουρά της. Το λαμπερό μπλε χρώμα της που το ονομάζουν Ναυτικό μπλε μεταλλικό,-«Nautical Blue Metallic» - και το λευκό δερμάτινο εσωτερικό συμβάλουν ώστε το ονειρικό αυτοκίνητο να θυμίζει θαλασσινές εικόνες.

Διθέσια με παρόμοιο σώμα με την κλειστή εκδοχή, μήκους 5.7m, με τεράστια χρωμιωμένη γρίλια εμπρός, ατελείωτο καπό (που ανοίγει σε δύο μέρη!), με πίσω μέρος "πιο εντυπωσιακό δεν γίνεται" αλλά πλέον με σπέσιαλ οροφή που περιλαμβάνει φύλλα χρυσού, γίνεται το απόλυτο πολυτελές αυτοκίνητο.  

Πατάει πάνω σε σχεδιασμένους αποκλειστικά για αυτή τροχούς 24 ιντσών ενώ το κομμάτι πίσω από τα δύο καθίσματα σχεδιάστηκε με στόχο να θυμίζει κατάστρωμα γιοτ. Τα φωτιστικά σώματα είναι λεπτά και τονίζουν το πλάτος του οχήματος ενώ στα ξεχωριστά στοιχεία του πίσω μέρος συγκαταλέγονται ο διαχύτης με πλαίσιο αλουμινίου και οι αεραγωγοί πίσω από τους θόλους των τροχών.

Το εσωτερικό αυτού του "art deco"  αριστουργήματος, παραμένει το ίδιο πολυτελές αν και ο σχεδιασμός του προσπαθεί να είναι μινιμάλ. Σε αυτό βοηθάει το γεγονός πως οι περισσότερες λειτουργίες καθορίζονται μέσω φωνητικών εντολών και όχι διακοπτών. Έτσι διαθέτει μόνο ελάχιστα σημεία όπου επεμβαίνει… χέρι, τρεις αεραγωγούς τοποθετημένους τον έναν δίπλα στον άλλο και μία ξεχωριστή ιδέα: μπλε οπτικές ίνες που διέπουν το ταμπλό και οπτικοποιούν τη ροή ενέργειας της κινητήριας δύναμης.

Όσα στοιχεία/πληροφορίες χρειάζεται ο οδηγός, παρουσιάζονται σε δύο head-up displays στο παρμπρίζ, με εξαίρεση όσα διαβάζει στα δύο ρετρό, ανεξάρτητα στρογγυλά όργανα πίσω από το τιμόνι. Ένας συνδυασμός που από τον κατασκευαστής χαρακτηρίζεται «hyperanalogue», συνδυάζοντας δηλαδή το χθες με το αύριο. Οι υπόλοιπες πληροφορίες παρουσιάζονται μέσω της γυάλινης επιφάνειας που διέπει το πάνω μέρος του ταμπλό.

Όπως αναφέρει το roadandtrack.com  οι κατασκευαστές έχουν τοποθετήσει ακόμα και βιομετρικούς αισθητήρες που αναγνωρίζουν και καταγράφουν την συμπεριφορά και την διάθεση των επιβατών! Το υλικό επιλογής είναι υψηλής ποιότητας δέρμα nappa σε χρώμα Crystal White.

Το "πανέμορφο παιδί" που γεννήθηκε όταν η τέχνη παντρεύτηκε την τεχνολογία  τρέχει πάνω σε 750 άλογα, μέσω τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων που εξασφαλίζουν τετρακίνηση, επιτάχυνση 0-100 σε λιγότερα από τέσσερα δευτερόλεπτα και αυτονομία άνω των 500 χιλιομέτρων από τις μπαταρίες που είναι τοποθετημένες στο πάτωμα του οχήματος. Η Mercedes υπόσχεται φόρτιση που επαρκεί για κίνηση 100 χιλιομέτρων μέσα σε μόλις 5 λεπτά

 Η  Mercedes-Maybac Vision 6 Cabriolet  όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Mercedes, στην παρουσίασή της, «συνδυάζει το κλασικό με την έξυπνη ομορφιά, τη συναισθηματική εμφάνιση με την τεχνολογία».

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESWOW

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ