Ένας άντρας σκοτώθηκε και μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη σε σταθμό μετρό της Στοκχόλμης (ΦΩΤΟ)

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα

Ένας άντρας σκοτώθηκε και μία γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη  που σημειώθηκε έξω από σταθμό του μετρό στην Στοκχόλμη την Κυριακή.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο σταθμό του μετρό Varby Gard νοτιοδυτικά της σουηδικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με την Daily Mirror, ένας περαστικός, περίπου 60 ετών, βρήκε το αντικείμενο και το πήρε στα χέρια του, όμως αυτό εξερράγη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Ο άντρας μεταφέρθηκε  στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί δεν κατάφεραν να σώσουν τη ζωή του και ανακοίνωσαν το θάνατο του λίγο μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Μια 45χρονη γυναίκα , η οποία βρισκόταν κοντά του επίσης τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο και στο σώμα

Η εφημερίδα Aftonbladet αναφέρει πως το αντικείμενο που εξεράγη, ήταν μία χειροβομβίδα, όμως δεν υπάρχει επιβεβαίωση από καμία επίσημη πηγή.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να δείχνουν πως πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.

Στην περιοχή έσπευσαν περιπολικά, ασθενοφόρα και οχήματα της Πυροσβεστικής. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία.

Μια αυτόπτης μάρτυρας η Charlotte Bergstrom, που ζει εκεί κοντά δήλωσε ότι το διαμέρισμα της σείστηκε από την έκρηξη. Ένας άλλος μάρτυρας, ο Abdullah Ozmen, είπε ότι άκουσε την έκρηξη και στη συνέχεια είδε τον άντρα και τη γυναίκα πεσμένους στο έδαφος.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ