Ένας διαφορετικός γλυκός πειρασμός από τον Βαγγέλη Δρίσκα: Πεντανόστιμη τούρτα ταχίνι σοκολάτα & τρέχουμε στην κουζίνα!

Ακόμα μια υπέροχη πρόταση - κόλαση από τον αγαπημένο μας σεφ...

ΥΛΙΚΑ για μία φόρμα 22 εκ.

400 γρ. μπισκότα digestive
500 γρ. ταχίνι με σοκολάτα
1 λίτρο φυτική κρέμα γάλακτος
200 γρ. κουβερτούρα

για το γαρνίρισμα:

300 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γλυκόζη
2 κουτ. σούπας βούτυρο
150 γρ. σουσάμι
1 κοφτό κουτ. γλυκού
μαγειρική σόδα
ντικολλητικό χαρτί

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το gefsisfysi.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίψτε τα μπισκότα στο πολυμίξερ. Ανακατέψτε τα με 3 κουταλιές ταχίνι με σοκολάτα και 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος. Πιέστε τα με τα χέρια σας επάνω σε αντικολλητικό χαρτί, χρησιμοποιώντας ένα τσέρκι ζαχαροπλαστικής ή μία φόρμα με ελατήριο για να σχηματίσετε την βάση. Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Για την κρέμα χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ανακατέψτε με το ταχίνι, ρίχνοντας την σαντιγί σταδιακά μαζί με την λιωμένη κουβερτούρα. Αδειάστε το μείγμα στο τσέρκι, επάνω στην βάση από μπισκότα. Βάλτε την τούρτα στο ψυγείο για 4-5 ώρες τουλάχιστον.

Για το γαρνίρισμα: Βάλτε σε μία μικρή κατσαρόλα την ζάχαρη, τη γλυκόζη, 100 ml νερό και βράστε το μείγμα μέχρι να σχηματιστεί σιρόπι με χρυσόξανθο χρώμα. Κατεβάστε από την εστία, προσθέστε το βούτυρο, το σουσάμι και την μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε και αδειάστε το μείγμα σε ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού. Αφήστε το να κρυώσει και μετά σπάστε το σε μικρότερα κομμάτια για να διακοσμήσετε την τούρτα.

WHO IS WHO

Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.

Τον Φεβρουάριο του 2010  ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού  και εκδόσεις.  Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ