Αυτό θα πει "Ταξιδιάρα ψυχή"- Γονείς πούλησαν την περιουσία τους και άφησαν τις δουλειές τους για να ταξιδέψουν με τις κόρες τους σε όλο τον κόσμο (ΦΩΤΟ)

Έτσι τα παιδιά θα μάθουν περισσότερα από όσα θα μάθαιναν στο σχολείο

Μια πολύ τολμηρή απόφαση πήραν δύο γονείς από το Χερτφορτσάιρ της Αγγλίας. Πούλησαν την περιουσία τους άφησαν τις δουλειές τους και σταμάτησαν τα παιδιά τους από το σχολείο για να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο.

Ο Chris και η Donna Jackson, πήραν αυτή την απόφαση επειδή θεωρούσαν ότι δεν περνάνε αρκετό χρόνο με τα παιδιά τους επειδή οι δουλειές τους είναι πολύ απαιτητικές. Το ζευγάρι και οι κόρες  τους Ellie, οκτώ χρονών και  Miley, έξι ετών , πήραν  μόνο μία βαλίτσα μαζί τους  στην οποία έβαλαν όλα τα υπάρχοντά τους.

Ο 35χρονος Chris πρώην παιδίατρος στην υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου δήλωσε ότι έτσι τα κορίτσια θα μάθουν περισσότερα πράγματα από αυτά που θα μαθαίναν στο σχολείο. Το ταξίδι της οικογένειας ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο και από τότε έχουν επισκεφθεί πέντε χώρες, ενώ μοιράζονται τις εμπειρίες τους με περισσότερους από 100.000 οπαδούς στο Instagram.

Στην Κόστα Ρίκα, εντυπωσιάστηκαν από τη  θέα των ενεργών ηφαίστειων και ο Chris είπε στην Mirror Online: «Πόσα μπορείτε να μάθετε για τα ηφαίστεια σε μια τάξη σχολείου, σε σύγκριση με  όσα μπορείτε να δείτε  ζωντανά μπροστά σας; Είναι μια εμπειρία ζωής"

Εξηγώντας τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή την απόφαση ο Chris είπε: "Η γυναίκα μου, μελετούσε πολύ για να γίνει νοσοκόμα στο παιδιατρικό. Δούλευε πολλές ώρες και δεν βλέπαμε ο ένας τον άλλο. Επίσης δεν είχαμε χρόνο να περάσουμε με τα παιδιά. Έτσι είπαμε: Τώρα είναι η ώρα να φύγουμε"

Και η Donna, 34 ετών, δήλωσε: "Οι άνθρωποι τείνουν να παίρνουν τα πράγματα ως δεδομένα έτσι φτάνουν στα γηρατειά μιλώντας για τα πράγματα που πρέπει να κάνουν, αντί για τα πράγματα που κάνουν.

κόσμος μας είναι τόσο υλικός που οι γονείς παίρνουν στα παιδιά τους ένα I-Pad και τα αφήνουν να κοιτάνε ώρες μέσα σε αυτό χωρίς να νοιάζονται να τους μάθουν αυτά που πραγματικά πρέπει να μάθουν" συνέχισε η Donna.

Ο Chris, ο οποίος δημοσιεύει τακτικά βίντεο του YouTube στο κανάλι JellyBeanTV της οικογένειας, πρόσθεσε: "Οι άνθρωποι κάνουν θετικά σχόλια σε αυτά που ανεβάζω. Μου λένε ότι πάντα ήθελαν να το κάνουν αυτό αλλά φοβούνται. Τους απαντώ ότι το σωστό είναι να ρωτήσουν τον εαυτό τους τι πραγματικά θέλει και να το κάνουν".

 Η οικογένεια ταξιδεύοντας μένει σε ξενοδοχεία με αντάλλαγμα  την προβολή τους στα Social Media. Επισκέφτηκαν το Λας Βέγκας και ταξίδευαν  σχεδόν σε όλες τις  ΗΠΑ, με σταθμούς το Salt Lake City, τη Γιούτα, τη Φλώριδα, τη Φιλαδέλφεια και τη Νέα Υόρκη.

Τον Οκτώβριο επισκέφθηκαν την Κόστα Ρίκα για δύο εβδομάδες και επίσης έκαναν  μια κρουαζιέρα  στις Μπαχάμες.  Στις 5 Ιανουαρίου ήταν στον Καναδά και σχεδιάζαν να ταξιδέψουν την επόμενη μέρα στο Τορόντο.

 Η Donna λέει: "Είναι υπέροχο, ήταν πολύ αγχωτικό, όπως κάθε ταξίδι, αλλά ήταν καταπληκτικό.

 

"Είναι υπέροχο να δείξουμε στα κορίτσια τον κόσμο και να τους διδάξουμε πράγματα που θέλουμε να μάθουν".

Είχαν προγραμματίσει να επισκεφθούν τις Παρθένες Νήσους,στην Καραϊβική αλλά ανέβαλαν την απόφαση τους μετά τον τυφώνα Irma. Όταν επέστρεψαν στις ΗΠΑ η αστυνομία συνέλαβε τον Chris γιατί δεν κατάλαβε τι ακριβώς κάνει η οικογένεια. Στη συνέχεια τον άφησε ελεύθερο.

Η οικογένεια αναμένεται να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο τον επόμενο μήνα, αλλά θα ξεκινήσει μια δεύτερη περιπέτεια, τον Ιούνιο: ένα ταξίδι διάρκειας ενός έτους με το Βιετνάμ, την Καμπότζη και την Κίνα ως προορισμούς .

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ