Διεθνής οργή & αναβρασμός για τον βιασμό και τη δολοφονία 7χρονου κοριτσιού στο Πακιστάν

Σε συνοικία νότια της Λαχόρης έχασε τη ζωή του 7χρονο κοριτσάκι αφού πρωτα βιάστηκε.

Στο Πακιστάν, η οργή των πολιτών αυξάνεται μιας και σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η αποτυχία των αρχών να ρίξουν φως σε τέτοιου είδους υποθέσεις και να οδηγήσουν τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Πρόκειται για τη 12η κατά σειρά δολοφονία στην πόλη Κασούρ σε διάστημα σχεδόν 2 ετών με τις αρχές να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο να κυκλοφορεί ελεύθερος ένας κατά συρροή δολοφόνος. Την Τετάρτη, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον των οργισμένων διαδηλωτών στο Κασούρ. Σήμερα τα σχολεία και τα καταστήματα δεν άνοιξαν.

Κινητοποιήσεις οργανώθηκαν στις πόλεις μεταξύ του Φαϊσαλάμπαντ στο βορειοανατολικό Πακιστάν έως το Καράτσι, στο νότιο Πακιστάν. Στη Λαχόρη, την πρωτεύουσα της επαρχίας όπου βρίσκεται η πόλη Κασούρ, οι διαδηλωτές απέκλεισαν την κυκλοφορία σε μια κεντρική οδική αρτηρία, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο. «Αμοιβή 10 εκατομμυρίων ρουπιών σε οποιονδήποτε δώσει πληροφορίες για τον απαγωγέα».

Η αστυνομία βρήκε τη σορό της Ζαϊνάμπ Ανσάρι σε έναν κάδο απορριμμάτων στο Κασούρ την Τρίτη, τέσσερις ημέρες μετά την εξαφάνισή της. Ο πρωθυπουργός της επαρχίας Πουντζάμπ Σαμπάζ Σαρί επισκέφθηκε τους γονείς της Ζαϊνάμπ για να τους διαβεβαιώσει ότι οι δράστες θα συλληφθούν σύντομα, έγινε γνωστό από έναν κυβερνητικό αξιωματούχο της περιοχής.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, από την πλευρά του ένας αξιωματικός της αστυνομίας, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, ανέφερε ότι δύο συγγενείς της Ανσάρι ανακρίθηκαν από τις αρχές και 26 ντόπιοι βρίσκονται υπό κράτηση και ανακρίνονται.

Ωστόσο, η οικογένεια της Ανσάρι αμφιβάλλει για το αν θα αποδοθεί τελικά δικαιοσύνη. «Δεν αναμένουμε τίποτα από την αστυνομία, δώσαμε αποδεικτικά στοιχεία την αστυνομία μεταξύ αυτών το υλικό από μια κάμερα ασφαλείας, ωστόσο δεν μπορούν να κάνουν τίποτα» είπε ο θείος του άτυχου κοριτσιού Χαφίζ Μουχάμαντ Αντνάν στο Reuters.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ