Τοpwoman η δεκαεξάχρονη Καστελλοριζιά υποψήφια για πολίτης της χρονιάς στη Αυστραλία (ΦΩΤΟ)

Είναι η νεότερη επιχειρηματίας στον κόσμο

Υποψήφια για το βραβείο «Νεαρή Αυστραλή Πολίτης της Χρονιάς» (Young Citizen of the Year) είναι, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η 16χρονη ομογενής επιχειρηματίας, Αλεξάνδρα Κιτίνα, η οποία τα τελευταία πέντε χρόνια έχει κατακτήσει τον επιχειρηματικό κόσμο εντός και εκτός συνόρων, έχοντας ήδη στο ενεργητικό της δύο επιτυχημένες εταιρίες, ενώ θεωρείται πλέον η νεότερη διευθύνουσα σύμβουλος (CEO) που δραστηριοποιείται στην Αυστραλία.

Η Αλεξάνδρα, η οποία έλκει την καταγωγή της από τη Λήμνο και το Καστελλόριζο, έχει ήδη στο ενεργητικό της δύο εταιρίες, ενώ το μεγάλο της όνειρο είναι να ταξιδέψει και να εργαστεί στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και μέσα από το φιλανθρωπικό της έργο να προσφέρει και εκείνη στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, αλλά και να εμπνεύσει τους νέους της γενιάς της να ξεκινήσουν τη δική τους επιχειρηματική ή άλλη περιπέτεια. όπως αναφέρει η "Ροδιακή"

«Νιώθω ιδιαίτερα ευγνώμων και είναι τιμή για μένα να με προτείνει ο Δήμος Innerwest (Νέα Νότια Ουαλία) για το βραβείο του Πολίτη της Χρονιάς και στόχος μου είναι να συμβάλλω κι εγώ με αξιοπρέπεια και σεβασμό, σε πρωτοβουλίες για την εξασφάλιση βασικών αγαθών και αναγκών για όλους εκείνους που δεν είχαν όσες ευκαιρίες είχαμε εμείς στη ζωή, με αποτέλεσμα να μας έχουν τώρα ανάγκη για να επιβιώσουν» δήλωσε η Αλεξάνδρα στον «Νέο Κόσμο».

«Θεωρώ ότι έχω κι εγώ υποχρέωση να προσφέρω με όποιο τρόπο μπορώ στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και να εκπροσωπώ τους συνομηλίκους μου σε θέματα που αφορούν και προβληματίζουν τη νεολαία, όχι μόνο στην Αυστραλία αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ταυτόχρονα, ελπίζω μέσα από τη δουλειά μου να μου δοθεί η δυνατότητα να δώσω φωνή στις μειονότητες εκείνες που παλεύουν για τα ίσα δικαιώματα στέγης, εργασίας και ίσων ευκαιριών ανάμεσα στα δύο φύλα».

Η Αλεξάνδρα εμφανίζεται ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των γυναικών αφού και για την ίδια τη νεαρή επιχειρηματία, η ιδέα να μπει στον κόσμο των επιχειρήσεων ξεκίνησε όταν η μητέρα της έχασε τη δουλειά της και μέσα από τις αγωνίες και τις δυσκολίες που πέρασε, συνειδητοποίησε σε πολύ μικρή ηλικία την ανάγκη του να είναι κανείς οικονομικά ανεξάρτητος.

«Αποφάσισα ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να βρεθώ κι εγώ στη θέση της μητέρας μου κι έτσι ξεκίνησα το δικό μου ταξίδι με απώτερο στόχο να δημιουργήσω, αλλά και να εξασφαλίσω, μέσα από τη δουλειά μου, την οικονομική μου ανεξαρτησία χωρίς να εξαρτώμαι από άλλους» λέει η Αλεξάνδρα, η οποία σε ηλικία μόλις 11 ετών δημιούργησε την πρώτη της εταιρεία από το δωμάτιό της, ενώ το δεύτερο επιχειρηματικό της εγχείρημα ήρθε πριν από περίπου τρία χρόνια.

Η πρώτη εταιρία της δραστήριας μαθήτριας O.T.S (Outside The Square) ασχολείται με το διαδικτυακό μάρκετινγκ, ενώ η δεύτερη, δραστηριοποιείται στον τομέα της ανακύκλωσης κόκκων καφέ, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την κατασκευή προϊόντων απολέπισης.

Σύμφωνα με την νεαρή επιχειρηματία, τα έσοδα από το δεύτερο εγχείρημα διατίθενται για την οικονομική ενίσχυση μικρών παιδιών που πέφτουν θύματα σωματεμπορίου στην πιο επικίνδυνη βιομηχανική πόλη της Ινδίας, την Καλκούτα (Kolkata) καθώς και του μοναδικού νοσοκομείου της περιοχής που τα φροντίζει.

Με μέντορές της τον Βρετανό επιχειρηματία Richard Branson, και την Αυστραλή επιχειρηματία και συγγραφέα Lisa Messenger, η νεαρή μαθήτρια ετοιμάζεται ήδη για το τρίτο της επιχειρηματικό βήμα που θα αφορά μια εκπαιδευτική πλατφόρμα για νέους που στοχεύουν να ασχοληθούν με την εκκίνηση και διαχείριση των δικών τους επιχειρήσεων ενώ σημαντική αρωγός και υποστηρικτής κάθε προσπάθειάς της παραμένει η μητέρα της, Lynne, η οποία εργάζεται πλέον στις εταιρίες της κόρης της.

«Προτεραιότητα έχουν, μεν, το σχολείο και οι επιχειρήσεις, αλλά την ίδια στιγμή θεωρώ ότι η κοινωνία που ζούμε είναι η ευρύτερη οικογένειά μας, συνεπώς στόχος μου είναι να μπορέσω κι εγώ να ευαισθητοποιήσω το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και σε συνεργασία με διάφορους φιλανθρωπικούς οργανισμούς και κρατικούς φορείς, να συμβάλλω στην βελτίωση των συνθηκών ζωής των λιγότερο «ευνοημένων» συνανθρώπων μας που εξαιτίας διαφόρων άτυχων συγκυριών έχουν χάσει τη φωνή τους και παλεύουν να επιβιώσουν» καταλήγει η νεαρή ομογενής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη νεαρή επιχειρηματία έχει ασχοληθεί πολλές φορές ο διεθνής τύπος. Τον Ιούνιο του 2017, η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, φιλοξένησε εκτενές αφιέρωμα στη δράση της δεκαεξάχρονης Αλεξάνδρας Κιτίνα, στο οποίο ανέφερε τόσο όλη την ιστορία για το πως η Αλεξάνδρα αποφασίσε να ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις και να προσλάβει τη μητέρα της ως υπάλληλο,όσο και στην πρωτοποριακή ιδέα να δημιουργήσει την εταιρεία Freedom Scrub, η οποία παρουσίασε στην αγορά προϊόντα απολέπισης από ανακυκλωμένους κόκκους καφέ.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ