Ο Γιώργος Παπανδρέου στην Athens Cannabis Expo- Την πρώτη έκθεση κάνναβης στην Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

Ο Γιώργος Παπανδρέου υπήρξε θερμός υποστηρικτής της νομιμοποίησης της ιατρικής κάνναβης

Η πρώτη έκθεση κάνναβης στην Ελλάδα είναι γεγονός, καθώς την Παρασκευή εγκαινιάστηκε η Athens Cannabis Expo 2018. Από μια τέτοια έκθεση δεν θα μπορούσε να λείπε ένας από τους πιο επιφανείς υποστηρικτές της κάνναβης και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός βρέθηκε στο χώρο της έκθεσης στο Ταε Κβο Ντο και ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί για τα τελευταία επιτεύγματα, όσον αφορά στην ιατρική και βιομηχανική χρήση της κάνναβης. 

 Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου είναι από τους πολιτικούς που έχουν μιλήσει καθαρά και έχουν πρωτοστατήσει και διεθνές για την νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης. Τον Ιούνιο του 2016 είχε προσυπογράψει με άλλες 1000 διεθνείς προσωπικότητες σχετική  επιστολή, πριν από τη  διεθνή σύνοδο του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά (UNGASS) που έγινε στην Νέα Υόρκη , στην οποία ζητούν την νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης.

 

Δήλωση υπέρ κάνναβης

O Γ. Παπανδρέου μεταξύ άλλων σημείωσε τα εξής: «Η αναμόρφωση του τοπίου γύρω από τα ναρκωτικά έχει αργήσει πολλές δεκαετίες. Το παράδειγμα της ιατρικής κάνναβης, είναι σημαντικό. Προκειμένου να ικανοποιηθεί ένα ταμπού γύρω από τη χρήση της, έχουμε κυκλώματα παράνομης καλλιέργειας και εμπορίας από τη μία, με ανεξέλεγκτο προϊόν, ως προς την πιστοποίησή του και τεράστιες δυνάμεις της αστυνομίας, του λιμενικού, του σωφρονιστικού συστήματος και άλλων φορέων από την άλλη, να αφιερώνονται στην καταστολή». 

Πρόσθεσε στη συνέχεια πως «όλο αυτό, είναι ένα πολύ δαπανηρό και ακριβό σπιράλ αρνητικών που μπορεί να λυθεί μέσα από τη νομιμοποίηση, την πιστοποίηση και τη νόμιμη καλλιέργεια και διάθεση της ιατρικής κάνναβης, με ευεργετικά αποτελέσματα, τόσο για όσους τη χρειάζονται, αλλά και για τους νόμιμους καλλιεργητές, τους γεωργούς και φυσικά την οικονομία και τη θέση της Ελλάδας στη διεθνή φαρμακευτική αγορά».

Καταλήγοντας σημείωσε: «Μία πραγματικά προοδευτική αλλαγή της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά μπορεί να μειώσει δραματικά το οικονομικό και το κοινωνικό κόστος, με πολιτικές ανθρώπινες προς όσους χρειάζονται τη στήριξή μας.»

Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότεροι από 100 επιχειρηματίες της βιομηχανικής και ιατρικής κάνναβης, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στα εγκαίνια του Athens Cannabis Expo 2018, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, καθώς και ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, του υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, Ευστράτιος Ζαφείρης.

Συνομίλησαν με παραγωγούς, καθώς και με ασθενείς, που σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Τσιρώνης, «επί χρόνια αναγκάζονται να εισάγουν ημιπαράνομα, νόμιμα φάρμακα, για να θεραπεύσουν σοβαρές παθήσεις όπως ο καρκίνος, η επιληψία, η σκλήρυνση κατά πλάκας και τώρα έχουν τα φάρμακα που μπορούμε να φτιάξουμε και στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ