Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

NASA: Βρέθηκε λάβα στο φεγγάρι - Ελπίδες για ύπαρξη νερού - ΒΙΝΤΕΟ

Μία σημαντική ανακάλυψη έκανε η NASA καθώς εντόπισε υπολείμματα λάβας στο φεγγάρι.

Αν επιβεβαιωθεί ότι υπάρχει ή υπήρχε νερό, τότε θα μιλάμε για ανατροπή των δεδομένων, τόσο σε ότι αφορά την προέλευση του φυσικού δορυφόρου της Γης, όσο και για τις μελλοντικές αποστολές και το πρόγραμμα εξερεύνησης του Διαστήματος.

Η λάβα βρέθηκε σε τρύπες κοντά στον Βόρειο Πόλο της Σελήνης, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι στα συγκεκριμένα σημεία, υπήρχε ή και υπάρχει πάγος, σύμφωνα με την Daily Mail.

Οι τρύπες προσφέρουν είσοδο σε ένα δίκτυο τεράστιων υπόγειων σωλήνων λάβας που θα μπορούσαν να μπουν οι αστροναύτες και να παρέχουν δίοδο στο εσωτερικό του φεγγαριού. Με αποθέματα νερού και τα υπόγεια τούνελ που προσφέρουν προσταςσία στους εξερευνητές από την ακτινοβολία του ήλιου, ο βόρειος πόλος του φεγγαριού θα μπορούσε να προσφέρει το τέλειο σημείο για μια σεληνιακή αποικία.

Αυτοί οι σωλήνες είναι το αποτέλεσμα της ηφαιστειακής δραστηριότητας στο φεγγάρι πριν από εκατομμύρια χρόνια και σχηματίστηκαν όταν οι εξωτερικές άκρες της ροής της λάβας ψύχθηκαν, περικλείοντας τη ζεστή λάβα. Κάποιες φορές τα τμήματα της οροφής των σωληνώσεων λάβας υποχωρούν, αφήνοντας ελεύθερες εισόδους στα υπόγεια δίκτυα σήραγγας που σχηματίζουν.

«Εξετάζουμε τους καλούς υποψήφιους κρατήρες που εξετάζουν ταυτόχρονα το μέγεθος, το σχήμα, τις συνθήκες φωτισμού και το γεωλογικό περιβάλλον», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Dr Pascal Lee.


Το νερό που ενδεχομένως θα μπορούσε να εξορύσσεται από το ίδιο το φεγγάρι θα μπορούσε να εξοικονομήσει πολύτιμο βάρος και χώρο αποθήκευσης σε μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές στο φεγγάρι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ