Ήρθε η "εποχή των παγετώνων"; Εκπληκτικές φωτογραφίες από το πιο παγωμένο χωριό της Σιβηρίας - Η ζωή στους -62 ! (ΦΩΤΟ)

Πάγωσε ο πλανήτης αλλά τα φωτογραφικά στιγμυότυπα είναι μαγικά!

Ο πλανήτης ζει έναν από τους πιο κρύους χειμώνες των τελευταίων δεκαετιών και οι εικόνες που βλέπουμε μοιάζουν να βγήκαν από την ταινία "Η εποχή των παγετώνων". Στη ρωσική Άπω Ανατολή, η θερμοκρασία των 67 βαθμών Κελσίου υπό το μηδέν, συνιστά νέο ρεκόρ, που δεν έχει καταρριφθεί από το 1933.

 Στο χωριό Oymyakon, σε απόσταση 3.000 χιλιομέτρων από τη Μόσχα τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο με θερμοκρασίες που φτάνουν στους -52 βαθμούς Κελσίου. Ο φωτογράφος Amos Chapple ταξίδεψε ως εκεί για να μας  χαρίσει μοναδικά στιγμυότυπα στον πάγο.

"Δεν περίμενα όταν έφτασα εκεί το κρύο να είναι τόσο τσουχτερό ώστε πάγωσε το σάλιο μου και έγινε βελόνες που τρυπούσαν τα χείλη μου! " Λέει ο ίδιος. Το κρύο παγώνει τις βλεφαρίδες των ανθρώπων και τις μετρατρέπει σε "γραμμές από κρύσταλο". Ωστόσο η ζωή των κατοίκων συνεχίζεται κανονικά. Μπορείς να συναντήσεις τα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο ή μια μπαλαρίνα να κάνει μια φιγούρα έξω στους -41 βαθμούς.

Στη δεκαετία του 1920 και του 1930, το Oymyakon αποτελούσε ενδιάμεση στάση για τους εκτροφείς ταράνδων που έψαχναν για τα κοπάδια τους ένα πιο θερμό μέρος. Στις προσπάθειες να εξαναγκάσει τον νομαδικό  πληθυσμό της περιοχής να μην εγκαταλείψει τις ρίζες του, η σοβιετική κυβέρνηση αργότερα μεταμόρφωσε τον τόπο σε μόνιμο οικισμό.

Το 1933 σημειώθηκε στο χωριό η θερμοκρασία των -67,7 ° C που καταγράφηκε αποδεκτή ως η χαμηλότερη στο βόρειο ημισφαίριο.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ