Η εκπληκτική Μαρία Εκμεκτσίογλου προτείνει: Υπέροχο κοτόπουλο με πορτοκάλι

Μια εξαιρετική συνταγή που θα σας τρελάνει!

Υλικά για τη συνταγή

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ:

½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
2 κλωναράκια δενδρολίβανο
3-4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 φλιτζανάκι του καφέ χυμό πορτοκαλιού
Χυμό από ½ λεμόνι
1 κοτόπουλο
4 αποξηραμένα σύκα και
4 αποξηραμένα βερίκοκα
1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
15 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι

Ευχαριστούμε θερμά την Μαρία Εκμεκτσίογλου και το mariaekmektsioglou.com για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύεται καλά το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, τον χυμό πορτοκαλιού και του λεμονιού.

Ανοίγετε το κοτόπουλο χωρίς να το χωρίσετε. Απλώνετε μια λαδόκολλα στην επιφάνεια εργασίας σας και τοποθετείτε στο κέντρο το κοτόπουλο. Το περιχύνετε με τη σος που ετοιμάσατε και σκορπίζετε τα σύκα, τα βερίκοκα και τις ελιές. Μεταφέρετε το φαγητό σε μια γάστρα κι την σκεπάζετε με το καπάκι ή με λαδόκολλα.

Ψήνετε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο . 

 

Who is Who

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη.
Ένας μεγάλος έρωτας και ένας γάμος την έφεραν στη Θεσσαλονίκη όπου έζησε 15 χρόνια.
Μετά το τέλος του γάμου της επέστρεψε στα πάτρια εδάφη όπου ζει τα τελευταία χρόνια.
Έχει τρεις γιους, τον Αλέξανδρο, τον Απόλλωνα και τον Πασχάλη.

Διδάσκει στο πανεπιστήμιο Halic γαστρονομία, είναι μέλος στους Chaine des Rotisseurs, στον Σύλλογο Γαστρονομίας Τουρκίας, στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου «Χαμένες Γεύσεις του Αιγαίου» και στο Chef’s Club, ενώ είναι ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Maria’s στο Ετιλέρ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ