Αυτό είναι το τέλειο γλυκό για το Σαββατοκύριακο! - Cheesecake με λάιμ και αβοκάντο από τον Άκη Πετρετζίκη!

Θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους

Υλικά

150 γρ. πτι-μπέρ μπισκότα, ολικής
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
10 γρ. φύλλα ζελατίνης
1 μέτριο αβοκάντο
300 γρ. τυρί κρέμα
350 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος 
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
Για το σερβίρισμα

150 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος κρύα
ξύσμα από 1 λάιμ

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τα πτι-μπέρ μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να πάρει το μπισκότο υφή βρεγμένης άμμου.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία φόρμα 20 εκ. με αποσπώμενο πάτο και πιέζουμε με τον πάτο ενός ποτηριού ώστε να είναι επίπεδη η βάση μας. Βάζουμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά μέχρι να σφίξει η βάση.
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό.
Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε το αβοκάντο, το τυρί κρέμα, τα 200 γρ. κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα από τα λάιμ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Παράλληλα, βάζουμε τα 150 γρ. κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει. Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης καλά με τα χέρια μας και τα προσθέτουμε στο κατσαρολάκι με την κρέμα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσουν εντελώς οι ζελατίνες.
Περιχύνουμε την κρέμα με τις ζελατίνες στο πολυμηχάνημα με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να σφίξει.
Αφού σφίξει αφαιρούμε από το ψυγείο και με προσοχή ξεφορμάρουμε.
Χτυπάμε τη φυτική κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγί και μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ.
Διακοσμούμε το cheesecake.
Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λάιμ και σερβίρουμε.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ