Θεσσαλονίκη: Δείτε Live το μεγάλο "Συλλαλητήριο για την Μακεδονία" -Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και εθνικιστών

Παρών και ο μητροπολίτης Άνθιμος δεν έλειψαν τα επεισόδια

Το ραντεβού για το συλλαλητήριο κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από την ΠΓΔΜ έχει δόθηκε στις 14.00 μ.μ., για συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο, όπου έφτασαν πάνω από 500 λεωφορεία με πολίτες, από διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Στο συλλαλητήριο μετέχουν πάνω από 100.000 διαδηλωτές. Ομιλητές  είναι οι Στέργιος Καλόγηρος (δημοσιογράφος), Κώστας Καραΐσκος (δημοσιογράφος), π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης, Νίκος Λυγερός (στρατηγικός σύμβουλος) και Φραγκούλης Φράγκος (στρατηγός ε.α. - επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ)

Μία ώρα νωρίτερα, στις 13:00, έχει προγραμματιστεί αντισυγκέντρωση από αντιεξουσιαστές, στην πλατεία Καμάρας και αναμένεται να είναι έντονη η παρουσία της αστυνομίας.

Παρών ο μητροπολίτης Άνθιμος στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Παρά την επίσημη γραμμή της Εκκλησίας της Ελλάδος ενάντια στα συλλαλητήρια για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, βρίσκεται αυτή την ώρα στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης ,όπως μετέδωσε το Thestival

Μετά την προτροπή του στον κόσμο να δώσει "το παρών" ο κ. Άνθιμος κατέβηκε τελικά στο συλλαλητήριο, μαζί με άλλους εκπροσώπους του κλήρου.

Ο κ. Άνθιμος απηύθυνε "εγκάρδιο ορθόδοξο, ελληνικό χαιρετισμό" προς το πλήθος και σημείωσε: "Η Μακεδονία είναι Ελλάδα, η Ελλάδα είναι Μακεδονία".

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ευχήθηκε να πάνε όλα καλά για την πατρίδα μας που της αξίζουν πολλά και έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την πρωτοβουλία.

 

Επεισόδια μεταξύ εθνικιστών και ΜΑΤ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (VIDEO)

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα στην Πλατεία Ναυαρίνου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπως μεταδίδει το Thestival

Ομάδα ατόμων που κρατούσε ελληνικές σημαίες και σημαίες της Μακεδονίας, προσπάθησε να προσεγγίσει τον χώρο όπου είναι σε εξέλιξη η αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών, στην Καμάρα.

Πενήντα άτομα που φορούσαν κουκούλες προσπάθησαν να κινηθούν προς την Εγνατία, ωστόσο, η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να φτάσουν στην Καμάρα και τότε οι κουκουλοφόροι πέταξαν πυρσούς και πέτρες προς τα ΜΑΤ.

Η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών.

ΔΕΙΤΕ LIVE το μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη όπως το μεταδίδει το Thestival

 

Επίθεση σε λεωφορείο που μετέφερε κόσμο για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Επίθεση εναντίον λεωφορείου που μετέφερε κόσμο στη Θεσσαλονίκη, για το σημερινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, σημειώθηκε νωρίς το πρωί στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, τη στιγμή που το λεωφορείο ήταν στην οδό Πανεπιστημίου, άγνωστα άτομα εμφανίστηκαν στη συμβολή με την Εμμανουήλ Μπενάκη και πέταξαν πέτρες.

Από την επίθεση δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, αλλά προκλήθηκαν φθορές στο όχημα.

Τα μέτρα της Τροχαίας για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι σήμερα το μεσημέρι στο πλαίσιο της προγραμματισμένης εκδήλωσης «Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία», θα εφαρμοστούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Τμηματικά και ανάλογα με τον όγκο προσέλευσης των διαδηλωτών, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε βασικές οδικές αρτηρίες που οδηγούν στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ήτοι στις οδούς Γ΄Σεπτεμβρίου, Κουντουριώτη, Λεωφόρο Νίκης, 30ης Οκτωβρίου και Μεγάλου Αλεξάνδρου και σε άλλες κεντρικές οδούς (π.χ. Εγνατία, Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Κ.Καραμανλή, Β.Όλγας).

Επιπρόσθετα, υπενθυμίζεται η ισχύουσα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στην οδό 26ης Οκτωβρίου (στο τμήμα της από την Δυτική Είσοδο μέχρι την πλατεία Δημοκρατίας), στην 30ης Οκτωβρίου, στη Λεωφόρο Νίκης και στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου (στο τμήμα της από τη Γ΄Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Παρασκευοπούλου). Παρακαλούνται οι κύριοι οδηγοί να απομακρύνουν τα οχήματά τους από τους παραπάνω αναφερομένους δρόμους.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας με το σύνολο της δυνάμεώς της και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι.

Πηγή: Thestival.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ