Σοκαριστική περιγραφή του Έλληνα πιλότου, Βασίλη Βασιλείου για το πως σώθηκε από τους Ταλιμπάν στο Intercontinental της Καμπούλ

Στιγμές φρίκης βίωσε ο πιλότος Βασίλης Βασιλείου το βράδυ του Σαββάτου, όταν οι Ταλιμπάν επιτέθηκαν στο ξενοδοχείο Intercontinental της Καμπούλ.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στον ΣΚΑΪ, ο Έλληνας πιλότος Βασίλης Βσιλείου επισήμανε πως μόλις άκουσε τους πυροβολισμούς, αμέσως έσβησε τα φώτα του δωματίου του.

Ηταν στον 5ο όροφο, εκεί όπου κατέληξαν οι τρομοκράτες και σκότωσαν δεκάδες ενοίκους του ξενοδοχείου. Ο πιλότος είδε τους τρομοκράτες να μπαίνουν στο δωμάτιό του, να πυροβολούν το διπλανό κρεβάτι και να παραμένουν εκεί για ώρες.

Όταν άκουσε θορύβους από τον διάδρομο του ορόφου και είδε 10 από τους σεκιούριτι του ξενοδοχείου να τρέχουν προς τον γειτονικό λόφο, κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά. "Έσπασαν την πόρτα του δωματίου με βαρύ αντικείμενο και άφησαν πυρομαχικά. Μετά ήρθαν στο δικό μου δωμάτιο" περιγράφει.

Τη στιγμή που απειλούνταν η ζωή του, είχε την διαύγεια να κάνει κινήσεις που θα μπέρδευαν τους τρομοκράτες. Άνοιξε τη μπαλκονόπορτα για να φαίνεται πως είχε δραπετεύσει. Πέταξε στο δωμάτιο σεντόνια και έβαλε το στρώμα του εντός κρεβατιού στην πόρτα.

Μετά "πήρα το δεύτερο κρεβάτι, το σήκωσα και μπήκα από κάτω. Το κρατούσα 10 εκατοστά από το έδαφος. Μπήκαν στο δωμάτιό μου τρία άτομα. Ο αρχηγός τους, ένας κοντός άνθρωπος, πήγε στο μπαλκόνι κι άρχισε να πυροβολεί. Ο ένας σήκωσε το κρεβάτι και πυροβόλησε. Ήταν το διπλανό όχι το δικό μου".

Στη συνέχεια, κάποια στιγμή που οι Ταλιμπάν αποχώρησαν και πήγαν στο διπλανό δωμάτιο, πήρε ένα ψαλιδάκι, άνοιξε το στρώμα και μπήκε μέσα! Εκεί παρέμεινε μέχρι το τέλος της ομηρείας. Μάλιστα, σε κάποια στιγμή οι Ταλιμπάν έβαλαν φωτιά στο δωμάτιο, έχοντας όμως εκείνος την κατάλληλη εκπαίδευση, έβαλε ένα κομμάτι ύφασμα στη μύτη του και άρχισε να αναπνέει από το στόμα

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Βασιλείου βρέθηκε ζωντανός ύστερα από πολλές ώρες, από φίλιες δυνάμεις, οι οποίες δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ