Πεντανόστιμα παϊδάκια με χουρμάδες και κάστανα από την μοναδική Μαρία Εκμεκτσίογλου

Μια φοβερή συνταγή που θα λατρέψετε! 

Υλικά για τη συνταγή

ΥΛΙΚΑ:

4 Παϊδάκια
12 κάστανα
4-5 χουρμάδες
2 κλωνάρια δενδρολίβανο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
Μια τσιμπιά αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Ευχαριστούμε θερμά την Μαρία Εκμεκτσίογλου και το mariaekmektsioglou.com για την παραχώρηση της συνταγής    

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σένα τηγάνι γκριλ ρίχνουμε το λαδάκι με το βούτυρο, τους χουρμάδες (χωρίς κουκούτσια) και τα κάστανα αφού τα βράσουμε τα ξεφλουδίζουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.

Προσθέτουμε τα παϊδάκια και τα ψήνουμε και από τις δύο πλευρές.

Ρίχνουμε το δενδρολίβανο το αλάτι το πιπέρι και αφού ψηθούν τα βγάζουμε από την φωτιά.

Βράζουμε το ζουμάκι που έχει μείνει μέχρι να πήξει και περιχύνουμε τα παϊδάκια.

Τέλος στολίζουμε το πιάτο με τα κάστανα και τους χουρμάδες. 

 

Who is Who

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη.
Ένας μεγάλος έρωτας και ένας γάμος την έφεραν στη Θεσσαλονίκη όπου έζησε 15 χρόνια.
Μετά το τέλος του γάμου της επέστρεψε στα πάτρια εδάφη όπου ζει τα τελευταία χρόνια.
Έχει τρεις γιους, τον Αλέξανδρο, τον Απόλλωνα και τον Πασχάλη.

Διδάσκει στο πανεπιστήμιο Halic γαστρονομία, είναι μέλος στους Chaine des Rotisseurs, στον Σύλλογο Γαστρονομίας Τουρκίας, στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου «Χαμένες Γεύσεις του Αιγαίου» και στο Chef’s Club, ενώ είναι ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Maria’s στο Ετιλέρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ