Βίντεο - Κυριάκος Μητσοτάκης: "Δεν θα διχάσω τους Έλληνες για να ενώσω τους Σκοπιανούς"

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επικρίνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης για το Σκοπιανό και να επιτίθεται προσωπικά στον πρωθυπουργό.

Ξεκαθάρισε δε, ότι δεν θα ανεχτεί να διχαστούν οι Έλληνες για να «ενωθούν οι Σκοπιανοί» ενώ τόνισε ότι «η λύση θα πρέπει να αναζητηθεί σε άλλη συγκυρία».

Στην ομιλία του, με την οποία ξεκίνησε η συνεδρίαση, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με τη γειτονική χώρα για το ονοματολογικό ενώ έβαλλε και κατά των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς. 

«Το ότι ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται θα μπορούσε να ήταν και το πιο σύντομο ανέκδοτο της τελευταίας τριετίας, αν τα αποτελέσματα δεν ήταν καταστροφικά για τη χώρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης, και συμπλήρωσε: «Η παρατήρηση είναι δυστυχώς επίκαιρη, καθώς ο πρωθυπουργός έχει πάρει επάνω του τη διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό» τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ, λίγη ώρα πριν από την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζάεφ, στο Νταβός.

«Δεν ανέχομαι από κανένα την ανιστόρητη ταύτιση του πατριωτισμού με τον ακραίο εθνικισμό. Για την πατρίδα μας πολέμησαν οι γονείς μας και οι παππούδες μας. Δεν ήταν ακραίοι. Πατριώτες ήταν» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, και συνέχισε: «Θα ξεκινούσα τη διαπραγμάτευση από τα ζητήματα του αλυτρωτισμού. Θα περίμενα να δω απτά δείγματα γραφής από την άλλη πλευρά πριν προχωρήσω στο επόμενο στάδιο. Δεν θα συζητούσα τίποτε αν τα Σκόπια δεν δεσμευόντουσαν πρώτα ότι θα αλλάξουν το Σύνταγμα τους».

Κατηγόρησε δε, την κυβέρνηση δεν είχε διαμορφώσει ενιαία κυβερνητική θέση ούτε δεν ενημέρωσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη διαπραγμάτευση.

«Δεν ένωσε τον λαό γιατί δεν ενδιαφέρεται για τις ανησυχίες του» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε μία διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενως να έχει διαμορφώσει μία ενιαία κυβερνητική θέση, το έκανε από πρόθεση για διευκολύνει τον κυβερνητικό του εταίρο κ. Καμμένο, ο οποίος όμως αλλάζει συνεχώς θέσεις. Η κυβέρνηση Τσίπρα ξεκίνησε διαπραγμάτευση δίχως να έχει ενημερώσει κανένα, δεν ένωσε τον λαό δεν προσπάθησε να δημιουργήσει ενιαίο μέτωπο. Διαπραγματεύεται κρυφά, και αντί να ενημερώσει προσπάθησε πρώτα να παγιδεύσει και στην συνέχεια να την συκοφαντήσει την αντιπολίτευση».

Κατά τη συνεδρίαση, στην οποία συμμετέχουν και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους παρευρισκόμενους να «οδηγήσουν στην έξοδο τους ψεύτες και τους φαύλους που από το 2015 εξουσιάζουν με αυταρχισμό τη χώρα».

«Αυτούς που δεν διστάζουν να χειριστούν με μικροπολιτική και τυχοδιωκτισμό ακόμη και τα κρίσιμα εθνικά θέματα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, και συμπλήρωσε: «Ανήλθαν στην εξουσία για να αμφισβητήσουν δήθεν το κατεστημένο. Και μέσα σε ελάχιστο χρόνο έγιναν οι ίδιοι το πιο φαύλο και αδίστακτο κατεστημένο που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Αδίστακτο. Κυνικό. Χωρίς ηθικούς φραγμούς. Χωρίς καμία αναστολή».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ