H Σήλια Κριθαριώτη κατακτά και πάλι το Παρίσι στη καρδιά της Εβδομάδας Μόδας Υψηλής Ραπτικής (ΦΩΤΟ)

 Έρως και Ψυχή -Η Σήλια Κριθαριώτη μάγεψε με τη νέα της Συλλογή SS18 που παρουσίασε στο Ritz Paris στη διάρκεια του Paris Fashion Week Haute Couture.

Η Σήλια Κριθαριώτη παρουσίασε τη νέα της Συλλογή για το καλοκαίρι 2018 στην κατάμεστη αίθουσα Salon Vendôme του Ritz Paris στην πρώτη ημέρα του Paris Fashion Week Haute Couture μαγνητίζοντας τα βλέμματα της αφρόκρεμας των fashion editors από τα μεγαλύτερα περιοδικά του κόσμου καθώς και των δημοσιογράφων μόδας, των εκλεκτών φίλων και international buyers.

Η Ψυχή, που σύμφωνα με τον μύθο ήταν τόσο όμορφη που έκανε την Αφροδίτη να τη ζηλέψει ήταν ο τίτλος της επίδειξης. Η Ψυχή αγάπησε τον Έρωτα κι έμειναν για πάντα μαζί στη γειτονιά των Θεών. Οι προσκεκλημένοι της επίδειξης αλλά και εκατομμύρια fashionistas από όλον τον κόσμο μέσω του website Now Fashion παρακολούθησαν την επίδειξη μιας Συλλογής όπου η Αγάπη για την Couture συνάντησε την Ελληνική Ψυχή. Amour et âme…

Για δεύτερη χρονιά στο Παρίσι, η διεθνής σχεδιάστρια έλαμψε: η Συλλογή αποτελεί ωδή στον ρομαντισμό, στη χειροποίητη δημιουργικότητα, στην τέχνη της Couture, μιας τέχνης που παράγεται από το 1906 στο ίδιο ιστορικό ατελιέ.

«Αισθάνομαι συγκινημένη που για μια ακόμη φορά κατάφερα να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα: να δείξω μια Συλλογή στο Παρίσι στη διάρκεια του Paris Fashion Week Haute Couture και να αρέσει σε ανθρώπους, η γνώμη των οποίων έχει αξία για μένα».

Η δύναμη της γυναίκας εκφράζεται με τις state of the art χειροποίητες thigh high boots και τα κεντημένα στο χέρι little dresses που αγκαλιάζουν τη γυναικεία φιγούρα ενώ οι αέρινες νύμφες με τα cocktail φορέματα και τα Couture ankle boots λάμπουν σαν πρωινές δροσοσταλίδες από τα χειροποίητα κεντήματα με ημιπολύτιμους λίθους. Παραμυθένιες φιγούρες με τονισμένενη μέση και γλυπτά μπούστα κάνουν την εμφάνισή τους ενώ η Συλλογή ολοκληρώνεται με τα βραδινά φορέματα, όπου οι γεωμετρικοί όγκοι και οι αρχαιοελληνικές πτυχώσεις πρωταγωνιστούν. Οι φίνες γαλλικές δαντέλες κεντιούνται στο χέρι για μήνες, το μεταξωτό τούλι γίνεται καμβάς στις μοναδικές δημιουργίες ενώ οι οργάτζες σε παστέλ χρώματα συμπληρώνουν τη Συλλογή.

Καλεσμένη σε αυτή τη μοναδική επίδειξη ήταν το κορίτσι του Victoria’s Secret, Lais Ribeiro. Η πανέμορφη Βραζιλιάνα, ενθουσιάστηκε με τις δημιουργίες της Σίλιας Κριθαριώτη ήδη από τις πρόβες.

Στην πρώτη σειρά στην επίδειξη του Παρισιού βρίσκονταν η fashionista Olivia Palermo, η Petra Nemcova, η Sarah Harris από τη Βρετανική Vogue, η Sophia Neophitou, του 10 Magazine, η Sara Parker- Bowles, ο Ashley Heath του περιοδικού POP μαζί με την Stephanie Waknine, ο Gianluca Longo του W Magazine, η Sophie Goodwin από το περιοδικό Tatler και πολλοί ακόμη connaisseurs που ταξίδεψαν για να απολαύσουν τη δουλειά της.


Επίσης, η Ashley Hutson, η ηθοποιός και μοντέλο Catrine Marlon, το μοντέλο Irina Lazarenau, η Lucy Doughty, η Liliana Cavendish, η σχεδιάστρια κοσμημάτων Jennifer Creel.

Μαζί της ήταν η οικογένεια της και αγαπημένες φίλες, όπως η Καλλιόπη Καρέλλα, η Susan Gutfreund, η Souad Zweegers, η Hala Khouri, Rana Zein, Christine Schwarzman, η Χριστίνα Μήτση, η Χριστιάνα Παπαγεωργίου, η Βέρα Τσουκαλά, η Ανούσκα και Μαρίνα Ραφαήλ, η Κατερίνα Κιάσσου, η Μπουμπού Μπαρμπαλιά, Φαίη Μπαρμπαλιά, Ιωάννα Μαρινοπούλου, Σιλβίνα Κροντηρά, Μιλένα Τσαβλίρη, Κατερίνα Κατόπη, και πολλοί ακόμη εκλεκτοί καλεσμένοι από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, περιοδικά και website μόδας, όπως για παράδειγμα το Visionnaire, το οποίο έκανε και live streaming της επίδειξης.

Ήταν μια εξαιρετική βραδιά όπου η αγάπη για την Couture συνάντησε την Ελληνική ψυχή!

Hair: Brendan O’ Sullivan με προϊόντα British Hair
Make up: οι make up της MAC με προϊόντα MAC
Shoes: ο Tsakiris Mallas προσέφερε τις thigh high και τα ankle boots που αποτέλεσαν τον καμβά για τις δημιουργίες της Σίλιας Κριθαριώτη

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

Το άρθρο δημοσιεύθηκε πρώτη φορά στο Made in Greecenews στις 23/1/2018

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ