Greek Mythos: Ποιος και γιατί έδεσε σε χρυσό θρόνο τη βασίλισσα των θεών, Ήρα; Τι έγινε μετά;

Όταν η  Ήρα απέκτησε τον  Ήφαιστο, της κακοφάνηκε που γεννήθηκε κουτσός και, για να τον ξεφορτωθεί, τον πέταξε στη θάλασσα!

Μόνο που ο μικρούλης  Ήφαιστος δεν πνίγηκε. Δύο σπλαχνικές θαλάσσιες θεότητες, η Θέτιδα και η Ευρυνόμη, τον περιμάζεψαν και τον ανέθρεψαν στα λημέρια τους.

Μεγαλώνοντας ο Ήφαιστος έδειξε την κλίση του: Όλο σκάρωνε περίτεχνα κοσμήματα για να τις ευχαριστήσει για την αγάπη και τη φροντίδα τους. Κάποτε, όμως, βαρέθηκε να ζει στο βυθό. Αποφάσισε να διεκδικήσει τη θέση του στον Όλυμπο και να εκδικηθεί τη μητέρα του για το σκληρόκαρδο φέρσιμό της. Έφτιαξε έναν καταπληκτικό θρόνο, ολόχρυσο, περίτεχνο και μήνυσε στην Ήρα ότι θέλει να της τον δωρίσει. Μόνο που δεν της είπε το μυστικό του…

Η Ήρα, φιλάρεσκη όπως ήταν, τον δέχτηκε.
Μόλις όμως κάθισε επάνω του, αόρατα δίχτυα, αξεδιάλυτα, πλέχτηκαν γύρω της και στάθη-κε αδύνατο να ελευθερωθεί από αυτά. Τσίριξε, παρακάλεσε, απείλησε, τίποτα! Στο τέλος, κατέφυγε στα κόλπα: όποιος κατάφερνε να την απελευθερώσει, θα του έδινε γυναίκα τη θεά Αφροδίτη!

Ο Άρης, ο θεός του πολέμου, που γλυκοκοίταζε καιρό την Αφροδίτη, είπε να δοκιμάσει να φέρει στα συγκαλά του τον Ήφαιστο με το άγριο. Αλλά δεν τα κατάφερε. Τσουρουφλιστό τον έκανε με τις φωτιές που ξαπόστειλε καταπάνω του…

Τότε, ανέλαβε τη δουλειά ο Διόνυσος, ο θεός του κρασιού και του γλεντιού! Με γαλιφιές και απανωτά κεράσματα έκανε τον Ήφαιστο τύφλα στο μεθύσι! Τον φόρτωσε και σ’ ένα μουλάρι και τον ανέβασε στον Όλυμπο, στο τσακίρ κέφι. Εκεί έγινε δεκτός πανηγυρικά από τους άλλους θεούς και φυσικά ελευθέρωσε τη μητέρα του από τα δεσμά της. Όχι μόνο φίλιωσε μαζί της, αλλά πήρε και για γυναίκα του την πανέμορφη Αφροδίτη!

Πηγή: Καθημερινή - Εύη Τσιτιρίδου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ