Η Grumpy Cat μόλις κέρδισε 710.000 δολάρια σε δικαστική διαμάχη με εταιρεία αναψυκτικών

Ένα δικαστήριο στην Καλιφόρνια αποφάσισε την καταβολή 710.000 δολαρίων από την εταιρεία Grumpy Cat Limited, που δημιουργήθηκε για να κερδίσει από την δημοτικότητα της διάσημης γάτας Grumpy Cat, μετά από διαμάχη σχετικά με τη χρήση του ονόματος και την εικόνα της γάτας.

Η αλυσίδα καφέ είχε δικαιώματα μόνο για τη χρήση της εικόνας της γάτας στο παγωμένο ρόφημα γνωστό ως «Grumppuccino», όμως πωλούσε και άλλα προϊόντα με την επωνυμία του αιλουροειδούς.  

Η γάτα, της οποίας το αληθινό όνομα είναι Tardar Sauce, έγινε viral το 2012 μετά από φωτογραφίες της που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο.

Ο αδερφός της ιδιοκτήτριάς της αρχικά ανέβασε μία φωτογραφία της στο Reddit και αμέσως έγινε viral ως meme, εξαιτίας της ιδιόμορφης φατσούλας της που την κάνει να φαίνεται κατηφής. 
Το 2013, η εταιρεία Grenade, με ιδιοκτήτες τους πατέρα και γιο Νικ και Πολ Σάντφορντ, έκλεισαν μία συμφωνία αξίας 150.000 δολαρίων για παγωμένα ροφήματα με την εικόνα της γάτας στη συσκευασία τους.   Όμως το 2015, η Grumpy Cat Limited τους μήνυσε για παραβίαση συμβολαίου.  

Στην κατάθεση στο δικαστήριο αναφέρεται ότι υπερέβησαν τη συμφωνία, πωλώντας καφέ και μπλουζάκια Grumppucino, όπου σύμφωνα με την εταιρεία Grumpy Cat «παραβίασαν κατάφωρα» τα πνευματικά τους δικαιώματα και τα εμπορικά σήματα.  

Οι ιδιοκτήτες της αλυσίδας καφέ ανταπάντησαν με το επιχείρημα ότι η γάτα και οι ιδιοκτήτες της δεν είχαν κρατήσει τη δική τους πλευρά της συμφωνίας.

  Δικηγόρος της Grenade ανέφερε ότι η Grumpy Cat δεν ανέφερε αρκετά το εμπορικό σήμα της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε τηλεοπτική εμφάνιση, σύμφωνα με αναφορές του δικαστηρίου.  

Υποστήριξαν επίσης ότι οι ιδιοκτήτες τους είχαν πει ότι η Tardar Sauce επρόκειτο να πρωταγωνιστεί με μια ταινία μαζί με τους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, Γουίλ Φέρελ και Τζακ Μπλακ, κάτι που δεν συνέβη, σύμφωνα με την independent.co.uk.

Όμως, οι ένορκοι του δικαστηρίου της Καλιφόρνιας πήραν το μέρος του «μουτρωμένου» αιλουροειδούς και των ιδιοκτητών του, αποφασίζοντας την καταβολή των 710.000 δολαρίων για αποζημίωση για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και εμπορικών σημάτων, καθώς και ενός δολαρίου ονομαστικής αμοιβής για παραβίαση του συμβολαίου.  

Σύμφωνα με το Courthouse News, η διάσημη Grumpy Cat έκανε μία σύντομη εμφάνιση κατά τη διάρκεια της δίκης του Ιανουαρίου, όμως δεν ήταν παρούσα για την ανακοίνωση της ετυμηγορίας. 
Το ιδιόμορφο πρόσωπο του αιλουροειδούς που το κάνει να έχει μονίμως μία βλοσυρή και «κατηφή» έκφραση, οφείλεται σε μια σπάνια ασθένεια νανισμού.  

Η ηλικίας έξι ετών γάτα, έχει τώρα μία εταιρεία στο όνομά της και γκάμα εμπορευμάτων, συμπεριλαμβανομένων ρούχων, ημερολογίων και παιχνιδιών.

  Έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο κάνοντας τηλεοπτικές εμφανίσεις και το 2014, η γάτα πρωταγωνίστησε ακόμη και στη δική της χριστουγεννιάτικη ταινία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ