Βίντεο: Φτιάξτε βήμα- βήμα με οδηγίες του Άκη Πετρετζίκη υπέροχο κοτόπουλο με κάρυ

Είναι μία συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια αν δεν έχετε πολύ χρόνο! 

Συστατικά
2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 κ.σ. κορνφλάουρ
2 κ.σ. κάρυ (ανάλογα πόσο πικάντικο το θέλουμε)
ξύσμα και χυμό από 2-3 λάιμ 
120 γρ. σόγιας σως, light
50 γρ. κάσιους
300 ml νερό
1-2 κ.σ. μέλι
φρέσκο μαϊντανό για το σερβίρισμα (ή κάποιο άλλο μυρωδικό της αρεσκείας σας)
Για το ρύζι

2 σακουλάκια ρύζι
1 κ.σ. κάρυ κοφτή
αλάτι
πιπέρι

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το ρύζι

Σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε νερό να βράσει και ρίχνουμε μέσα τα σακουλάκια από το ρύζι, το κάρυ, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το ρύζι να βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Για το κοτόπουλο

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ με το κάρυ, το κορνφλάουρ και το χυμό από το λάιμ. Αναμειγνύουμε καλά και αφήνουμε να μαριναριστεί για λίγο (Σε αυτό το σημείο μπορούμε να το αφήσουμε στο ψυγείο μέχρι και για 2 ημέρες).
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι αντικολλητικό, λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές (περίπου 5 λεπτά).
Προσθέτουμε τα κάσιους, το ξύσμα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τη σόγια και το νερό.
Περιμένουμε να δέσει η σάλτσα από μόνη της αλλά τη βοηθάμε ανακατεύοντας με ένα κουτάλι για περίπου 4-5 λεπτά.
Στο τέλος εκτός φωτιάς προσθέτουμε το μέλι και διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι.
Tip
Το μέλι το ρίχνουμε στο τέλος γιατί αλλιώς δε θα δέσει η σάλτσα μας! 

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ