Μεγαλείο ψυχής: "Ήθελα να κάνω κάτι για τη μνήμη του" λέει η σύζυγος του υποπλοιάρχου που έπεσε με το ελικόπτερο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Άννα Μαχαίρα, έκανε μια μεγάλη δωρεά στο Πολεμικό Ναυτικό 

Συγκινούν οι δηλώσεις της συζύγου του υποπλοίαρχου Αναστάσιου Τουλίτση, ο οποίος επέβαινε στο μοιραίο ελικόπτερο που κατέπεσε το 2016 στην Κίναρο.

Η απόφαση της οικογένειας και της συζύγου του ηρωικού υπολοχαγού, να δωρίσει έναν προσομοιωτή ναυτιλίας ελικοπτέρων στο Πολεμικό Ναυτικό, προκαλεί δέος και φανερώνει τεράστιο μεγαλείο ψυχής.

«Ήθελα να κάνω κάτι στη μνήμη του. Επειδή είχα ακούσει πολλές ιστορίες για τη σχολή, καταλαβαίνω ότι είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής τους -εδώ ξεκινούν την καριέρα τους (οι αξιωματικοί του Ναυτικού) - ήθελα να κάνω κάτι που θα θυμούνται και τα νέα παιδιά από εδώ και πέρα και θα έχουν στο μυαλό τους το παράδειγμά του και πόσο καλός αξιωματικός και πιλότος ήταν» δήλωσε εμφανώς συγκινημένη η σύζυγος του εκλιπόντος υποπλοιάρχου Άννα Μαχαίρα στην κάμερα της εκπομπής της ΕΡΤ «Με Αρετή και Τόλμη», στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης του προσομοιωτή.

Η δωρεά του προσομοιωτή είναι το δεύτερο μέρος της προσφοράς της Άννας Μαχαίρα στο πολεμικό ναυτικό. Πριν από λίγους μήνες είχε εγκαινιαστεί η αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών, στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Θυμίζουμε ότι ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης ΠΝ (κυβερνήτης), ο υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς ΠΝ (συγκυβερνήτης) και ο χειριστής ραντάρ επιφανείας ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου, αποτελούσαν μέλη του πληρώματος του μοιραίου ελικοπτέρου AB-212ASW «ΠΝ-28», τα οποία σκοτώθηκαν κατά την πρόσκρουση και συντριβή του ελικοπτέρου τους στην κορφή του βουνού στη νησίδα Κίναρος, στη διάρκεια νυκτερινού σεναρίου στο πλαίσιο της μεγάλης ασκήσεως του Στόλου «Αστραπή 2/16» στις 11 Φεβρουαρίου 2016. 

Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος Φωκάς», στο πλαίσιο της άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ που διεξαγόταν στην περιοχή, και πραγματοποιούσε νυχτερινή πτήση επιφάνειας. Μάλιστα, σύμφωνα με το πόρισμα που έγινε γνωστό το καλοκαίρι του 2017 η πτώση του ελικοπτέρου, τύπου «Αγκούστα Μπελ» δεν οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος και δεν υπήρξε μηχανική βλάβη, αλλά οφείλεται σε ριπή ανέμου, η οποία οδήγησε στη συντριβή του.

«Η απουσία του με πονάει πολύ. Όλη την ημέρα τον σκέφτομαι. Τη νύχτα τις 02.30, την ώρα που έπεσε το ελικόπτερο, εγώ ξυπνάω κάθε βράδυ από τον καιρό που έφυγε. Ήταν η αδυναμία μου γιατί και εγώ ήμουν στο Ναυτικό και αυτός ακολούθησε τη δική μου πορεία του Ναυτικού», αποκάλυψε ο πατέρας του ήρωα υποπλοιάρχου, Κωνσταντίνος Τουλίτσης.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ