Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι πρέπει να κάνεις σεξ πριν κοιμηθείς - Ο λόγος θα σας εκπλήξει

Αυστραλοί ερευνητές επιβεβαιώνουν κάτι που έχει ήδη έρθει στο φως μέσα από έρευνες, αλλά και από τις ζωές όλων μας ενδεχομένως.

Το σεξ πριν τον ύπνο κάνει καλό. Ναι, το σεξ κάνει καλό γενικώς, αλλά πριν τον ύπνο έχει συγκεκριμένα οφέλη.

Η επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου CQ στην Αυστραλία κατέληξε στο ότι η ερωτική επαφή πριν τον ύπνο είναι το μυστικό για τον βαθύ ύπνο. Στην έρευνα συμμετείχαν 460 ενήλικες από 18 έως 70 ετών με το 64% αυτών να παραδέχονται πως το σεξ πριν κοιμηθούν τους βοηθάει.

Αποστολή του πανεπιστημίου από 'κει και πέρα ήταν να πάει την έρευνα και τα αποτελέσματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν είναι το σεξ, αλλά ο οργασμός που φέρνει όνειρα γλυκά (το «απονήρευτα» σχετικό). Γιατί συμβαίνει αυτό;

Με τον οργασμό απελευθερώνονται ορμόνες, όπως η ωκυτοκίνη, η οποία είναι γνωστή ως ορμόνη της αγκαλιάς και της αγάπης- είναι η ίδια που εκλύεται στο γυναικείο σώμα κατά τον θηλασμό-  και η ντοπαμίνη- ορμόνη της χαράς εδώ. Παράλληλα το σεξ ρίχνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, ορμόνης που σχετίζεται κυρίως με το άγχος.

Κοινώς, το σεξ σου παίρνει το μυαλό μακριά από τις σκοτούρες. Μαζί με όλα αυτά συνυπολόγισε και το ότι η ερωτική επαφή ως δραστηριότητα που μας ανεβάζει τους παλμούς, κουράζει. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ