Dennis Edwards: "Έσβησε" σε ηλικία 74 ετών η φωνή του θρυλικού συγκροτήματος Temptations (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Η οικογένειά του ανακοίνωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS News ότι τραγουδιστής πέθανε την Πέμπτη στο Σικάγο δίχως να αναφέρει τα αίτια του θανάτου του.

Ο Ντένις Έντουαρντς εντάχθηκε στους Temptations το 1968. Επρόκειτο για ένα εμβληματικό συγκρότημα της δισκογραφικής εταιρείας Motown που δημιουργήθηκε το 1961 από τον Μπέρι Γκόρντι.

Αν και οι Temptations είχαν ήδη κάνει επιτυχίες, η φωνή του Έντουαρντς σημάδεψε κάποια από τα σημαντικότερα τραγούδια τους. Όπως το “Papa was a rolling stone” και “Cloud Nine”, τα οποία έχουν βραβευθεί και με Grammy.

Τη δεκαετία του 1980 στράφηκε στη σόλο καριέρα, κάνοντας επιτυχία με τα τραγούδια “Don’t Look Any Further” και “Coolin’ Out”. Το 1989 εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame. Ο Ότις Γουίλιαμς, ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Temptations, εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του αδελφού του. "Έχουμε επίγνωση της εξαιρετικής συμβολής του στην κληρονομιά των Temptations"..

Πολλοί οπαδοί του εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, ενώ ο ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των μαύρων Τζέσε Τζάκσον χαρακτήρισε τον Έντουαρντς "πολύ ταλαντούχο".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ