Το γηροκομείο του τρόμου στην Αγία Παρασκευή - 14 ηλικιωμένοι ζούσαν... παράνομα & υποσιτισμένοι στο κολαστήριο (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Υπουργείο Υγείας, η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε στην εκκένωση και σφράγιση παράνομης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Έπειτα από την ανεπιτυχή προσπάθεια του ιδιοκτήτη του ακινήτου να επιδώσει έξωση στον ιδιοκτήτη της μονάδας και αφού οι υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών διαπίστωσαν για άλλη μία φορά τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων, ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα αυτεπάγγελτα δίωξη για έκθεση ηλικιωμένων σε κίνδυνο.

Όπως αναφέρθηκε στην πρωινή εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη στο Epsilon, το μεσημέρι της Παρασκευής 2 Φεβρουαρίου 2018, ο διοκτήτης της εξαφανίστηκε παίρνοντας μαζί του όλο το αρχείο εγγράφων και εγκαταλείποντας μόνους τους νοσηλευόμενους.

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου ενημερώθηκε για την κατάσταση από τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο, ο οποίος ήταν από το πρωί της Παρασκευής στο σημείο και παρενέβη επικοινωνόντας με την Αναπληρώτρια Υπουργό κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη ώστε να μεταφερθούν οι 14 ηλικιωμένοι, που επί εβδομάδες ζούσαν χωρίς υγειονομική φροντίδα, χωρίς επαρκή θέρμανση σίτιση και καθαριότητα. Μέσα σε τρεις ώρες όλοι οι άνθρωποι, αφού εξετάστηκαν από γιατρό, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε δημόσια θεραπευτήρια, νοσοκομεία και το Γηροκομείο Αθηνών ενώ ο χώρος σφραγίστηκε και παραδόθηκε στους ιδιοκτήτες του ακινήτου με την υποχρέωση της απολύμανσης του χώρου.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το Epsilon:

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ