Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αίγυπτο: Ερευνητές βρήκαν νέο τάφο 4.400 χρόνων (ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ)

Αιγύπτιοι Αρχαιολόγοι παρουσίασαν έναν τάφο ηλικίας 4.400 ετών ο οποίος ανήκει σε μια ιέρεια και ανακαλύφθηκε κοντά στις διάσημες πυραμίδες της Γκίζας, έξω από το Κάιρο, ανακοίνωσε το Αιγυπτιακό υπουργείο Αρχαιοτήτων.

Πιο συγκεκριμένα, ο τάφος βρέθηκε στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής πόλης της Γκίζας, η οποία είναι γνωστό ότι φιλοξενεί τάφους. Πιθανόν ανήκε σε μια γυναίκα που ονομαζόταν Hetpet, και οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι προερχόταν από τον ευρύτερο κύκλο των αρχαίων αιγυπτιακών βασιλέων της 5ης Δυναστείας, πριν από τέσσερις χιλιετίες.

Άλλες τοιχογραφίες στο εσωτερικό του τάφου απεικονίζουν πιθήκους, οι οποίοι στη φαραωνική εποχή αποτελούσαν κατοικίδια ζώα, χορούς και ορχήστρες. Παρόμοιες σκηνές έχουν βρεθεί και σε άλλους τάφους που ανήκουν στην 12η δυναστεία, σύμφωνα με το latimes.com.

Ένας εκ των αρχαιολόγων που εμπλέκονται στην ανακάλυψη, πιστεύει ότι η Hetpet είχε έναν ακόμη τάφο στη δυτική πλευρά της Γκίζας και δήλωσε ότι εκσκαφές βρίσκονται σε εξέλιξη για να βρεθεί και αυτός. Η Hetpet είναι μια γνωστή φιγούρα της αιγυπτιακής αρχαιότητας, αν και η μούμια της δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα.

 

Βίντεο: time.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ