Εντυπωσιάζει ο κορυφαίος Ζούκερμπεργκ με την αυτοκριτική του: "Έχω κάνει σχεδόν κάθε λάθος που μπορείτε να φανταστείτε"

Σε μια ξεχωριστή έκρηξη ειλικρίνειας και αυτοκριτικής προχώρησε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook.

Μέσα σε όλα, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ παραδέχτηκε πως κατά τη διάρκεια των περασμένων ετών έχει κάνει δεκάδες λάθη και κακές συμφωνίες.

«Όλα αυτά τα χρόνια, έχω κάνει σχεδόν κάθε λάθος που μπορείτε να φανταστείτε. Έκανα δεκάδες τεχνικά λάθη και κακές συμφωνίες. Εμπιστεύτηκα λάθος ανθρώπους και τοποθέτησα ταλαντούχους ανθρώπους σε λάθος ρόλους», ανέφερε με αφορμή τη 14η επέτειο από την ίδρυση του μεγαλύτερου μέχρι τώρα μέσου κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως. Ακόμη, στην ανάρτησή του ο Ζούκερμπεργκ πρόσθεσε: «Έχασα σημαντικές τάσεις και υπήρξα αργός στις αντιδράσεις μου. Ξεκίνησα το ένα μετά το άλλο προϊόντα που απέτυχαν».

Μετά τις οξύτατες κριτικές των επικριτών του Facebook (που αριθμεί μέχρι σήμερα 2,1 δισεκατομμύρια μηνιαίους χρήστες) ότι το εν λόγω εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να λειτουργήσει και ως μέσο παραπληροφόρησης, ακόμα και χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ο 33χρονος ειδήμων στον τομέα της διαδικτυακής αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας, φαίνεται πως έρχεται αντιμέτωπος με πολλές πιέσεις που, προφανώς, τον οδηγούν στην αυτοκριτική και τις δημόσιες υποσχέσεις για βελτίωση, κυρίως μέσα από δεσμεύσεις που σχετίζονται με τις επαγγελματικές του δράσεις και πρωτοβουλίες.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο Ζούκερμπεργκ τονίζει ότι τα λάθη δεν μπορούν να είναι περισσότερα από τα οφέλη και τα θετικά στοιχεία που συνεπάγεται η χρήση και λειτουργία ενός τόσο διαδεδομένου εργαλείου κοινωνικής δικτύωσης. «Ο λόγος που η κοινότητά μας υπάρχει σήμερα, δεν είναι επειδή αποφύγαμε τα λάθη. Είναι επειδή πιστεύουμε πως ό,τι κάνουμε, έχει αρκετή σημασία, ώστε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να επιλύσουμε τις μεγαλύτερες προκλήσεις μας, έχοντας πλήρη επίγνωση ότι θα σφάλουμε ξανά και ξανά, αλλά αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να επιτύχουμε πρόοδο», επεσήμανε ο επικεφαλής του Facebook.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ