Γιατί πήγαν η Ζωή Κωνσταντοπούλου & ο Διαμαντής Καραναστάσης στην Ισλανδία - Που μίλησαν

Προσκεκλημένοι του πρώην υπουργού Ογκμουντούρ Τζόνασον, βρέθηκαν στην Ισλανδία την περασμένη βδομάδα όπου πραγματοποίησαν σειρά ομιλιών, παρεμβάσεων, συνεντεύξεων και επαφών.

Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης παραμονής τους, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Διαμαντής Καραναστάσης συναντήθηκαν με την πρωθυπουργό της χώρας, τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, πολιτικούς, καλλιτέχνες, συγγραφείς, επιστήμονες κι ακτιβιστές που πήραν μέρος στο κίνημα κατά του χρέους, ιστορικούς και άλλες προσωπικότητες.

Ειδικότερα, ήταν οι κεντρικοί ομιλητές στην επίσημη εκδήλωση για την Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη του Ρέικιαβικ, το μεσημέρι του Σαββάτου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πλεύσης Ελευθερίας, «τις ομιλίες τους για την ελληνική εμπειρία άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον οι Ισλανδοί πολίτες, που εξέφρασαν την αμέριστη αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό».

Σε ανακοίνωσή του κόμματος-κινήματος επισημαίνεται πως «η Ισλανδία αποτελεί την απόδειξη ότι υπάρχει εναλλακτική» και προστίθεται πως «για αυτό δεν μιλά κανείς στην Ελλάδα για την Ισλανδία».

Σημειώνεται επίσης στην ίδια ανακοίνωση πως ο κ. Τζόνασον είναι εμβληματική μορφή της ισλανδικής πολιτικής σκηνής και υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που υπεραμύνθηκε σταθερά του δικαιώματος των Ισλανδών να αποκρούσουν το παράνομο χρέος, υποβάλλοντας και την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο είχε επισκεφτεί τη χώρα μας, όπου μίλησε για την ισλανδική εμπειρία στη συνάντηση εργασίας με το κόμμα-κίνημα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ