Πως να αντιμετωπίσετε τη ξηρή επιδερμίδα -Τα καλύτερα tips για απαλό δέρμα

Το ξηρό δέρμα μπορεί να είναι πρόβλημα όλο το χρόνο και να γίνει ακόμα χειρότερο κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Οι σκληρές αντιδράσεις του χειμώνα μπορεί να οδηγήσει σε κνησμό, τραχύτητα, ερυθρότητα και κάψιμο. Η ειδική φροντίδα το χειμώνα για το ξηρό δέρμα μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε όλα τα σχετικά προβλήματα, σύμφωνα με το neadiatrofis.gr.

Βασικές συμβουλές φροντίδας του δέρματος για το χειμώνα

  • Είναι σημαντικό να ενυδατώνετε το δέρμα σας τακτικά. Χρησιμοποιήστε μια καλή ενυδατική κρέμα με φυσικά έλαια και φυτικά συστατικά που βοηθά στη διατήρηση του επιπέδου της υγρασίας και διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο.
  • Χρησιμοποιήστε σαπούνι με ενυδατική κρέμα.
  • Χρησιμοποιήστε μερικές σταγόνες φυσικά έλαια στο νερό του μπάνιου και αποφύγετε το τρίψιμο. Ενυδατώστε το δέρμα σας αμέσως μετά το μπάνιο για να αποφύγετε την ξηρότητα.
  • Απλώστε βαζελίνη στο δέρμα σας για να αποφύγετε τις ρωγμές, θα μπορούσατε επίσης να κάνετε μασάζ με βαζελίνη στα χέρια και τα πόδια σας δύο φορές την ημέρα.
  • Χρησιμοποιήστε για τη φροντίδα του δέρματος, προϊόντα ομορφιάς που περιέχουν λάδι jojoba, βούτυρο καριτέ, αμυγδαλέλαιο, ελαιόλαδο ή λάδι από σπόρους σταφυλιών.
  • Αποφύγετε τις εξαιρετικά θερμές περιοχές, μην κάθεστε κοντά στο τζάκι ή τη θερμάστρα, διότι αφαιρεί την υγρασία από το δέρμα καθιστώντας το πιο τραχύ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ