Τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού- Ένταση στα Ίμια (ΦΩΤΟ)

Σοβαρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν στο σκάφος του Λιμενικού Σώματος, που εμβόλισε η τουρκική ακταιωρός στα Ίμια, όπως φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρόεδρος, σχολιάζοντας το περιστατικό, δεν δίστασε να εξαπολύσει νέες απειλές τόσο κατά της Αθήνας όσο και κατά της Λευκωσίας.

Το νέο σοβαρό περιστατικό στην περιοχή των Ιμίων σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, όταν σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής εμβόλισε το σκάφος του Λιμενικού με το όνομα «Γαύδος».

Σύμφωνα με το militaire.gr, το τουρκικό σκάφος UMUT, είναι σχεδόν διπλάσιο από το σκάφος του Λιμενικού 090. Ο Τούρκος κυβερνήτης με πρόσω ολοταχώς έπλευσε προς το ελληνικό σκάφος “στοχεύοντας” ακριβώς στη μέση. Ο κυβερνήτης του ελληνικού σκάφους που ήταν “ακίνητο”, αντιλήφθηκε τις προθέσεις του και λίγο πριν γίνει ο εμβολισμός, έδωσε εντολή για πρόσω ολοταχώς. Έτσι δέχτηκε το χτύπημα στη πρύμνη και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Όπως λένε οι Λιμενικοί “έτσι ακριβώς ξεκίνησε η κορύφωση της κρίσης το 96”.

Όμως το επεισόδιο με τον εμβολισμό δεν ήταν το μοναδικό. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα militaire.,gr, όλη τη νύχτα οι Τούρκοι έκαναν παραβιάσεις με ελικόπτερα και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου, ανατολικά της Ρόδου όπου διεξάγουν αεροναυτική άσκηση. Οι παραβιάσεις δεν σταμάτησαν όλη τη νύχτα, αναγκάζοντας τη Πολεμική Αεροπορία να βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση και επιφυλακή. Οι Τούρκοι που παλαιότερα δεν “ξεμύτιζαν” στο Αιγαίο, ,μόλις ο ήλιος έδυε, τα τελευταία χρόνια, όλο και συχνότερα εμφανίζονται νύχτα στο Αιγαίο, θέλοντας να να δοκιμάσουν αντανακλαστικά και αντιδράσεις.

Όπως αποκάλυψε κορυφαία πηγή του Λιμενικού Σώματος και του υπουργείου Ναυτιλίας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη, σύμφωνα με τις καταθέσεις των αξιωματικών που ήταν πάνω στο σκάφος του Λιμενικού, θεωρούν ότι οι Τούρκοι ήθελαν να βυθίσουν το ελληνικό πλοίο στα Ίμια, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως η τουρκική ακταιωρός έχει μήκος 90 μέτρα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ