Ρωσίδα υποβλήθηκε σε αφαίρεση στήθους & της πήραν τα υιοθετημένα άρρωστα παιδιά της (ΦΩΤΟ)

Μια θλιβερή ιστορία έρχεται από το Αικατερίνενμπουργκ της Ρωσίας.

O λόγος για τα συνεχόμενα χτυπήματα της μοίρας που δέχεται η Γιούλια Σαβινόφσκιχ.

Ειδικότερα, η νεαρή Ρωσίδα έχασε την επιμέλεια των δύο υιοθετημένων της παιδιών καθώς εξαιτίας της εγχείρησης αφαίρεσης στήθους, ο δικαστής έκρινε πως δεν μπορεί να είναι κηδεμόνας ανηλίκων.

"Η ταυτοποίηση της Σαβινόφσκιζ Γ.Β ως εκπροσώπου του ανδρικού φύλου και με δεδομένο ότι έχει παντρευτεί με άνδρα, η επιδίωξη της να αναλάβει ένα κοινωνικό ρόλο που προσιδιάζει στο ανδρικό φύλο, στην ουσία έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές του οικογενειακού δικαίου της χώρας μας, τις παραδόσεις και τον τρόπο σκέψης της κοινωνίας μας" αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση του τοπικού δικαστηρίου.

Μιλώντας στη ρωσική υπηρεσία του BBC, η Σαβινόφσκιχ τόνισε πως ουδέποτε έκανε ή προτίθεται να κάνει αλλαγή φύλου. Κάτι που έκανε σαφές και ο δικηγόρος της, Αλεξέι Μπουσκάκοφ μιλώντας στην εφημερίδα Novaya Gazeta.

"Όχι, δεν προτίθεμαι να κάνω εγχείριση φαλοπλαστικής, ορμονοθεραπεία, και να αλλάξω φύλο στην ταυτότητα μου. Τα παιδιά μου με φωνάζουν μαμά. Ακόμη και η μεγαλύτερη κόρη μου, που είναι προοδευτική και δεν έχει προκαταλήψεις, η οποία ακόμη και αν θα της ζητούσα και της τεκμηρίωνα ότι πρέπει να μου απευθύνεται όπως απευθύνεται σε άνδρα, δεν θα είχε πρόβλημα" ανέφερε η άτυχη Ρωσίδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ένα εκ των δύο υιοθετημένων παιδιών πάσχει από εγκεφαλική παράλυση και το άλλο έχει οργανική εγκεφαλική βλάβη. Στο παρελθόν, οι αρμόδιοι της υπηρεσίας κηδεμονίας είχαν δηλώσει ότι "η Σαβινόφσκιχ που εκτός από τα δύο υιοθετημένα παιδιά έχει και τρία δικά της παιδιά, προτίθεται να κάνει εγχείριση αλλαγής φύλου" προσκομίζοντας σαν απόδειξη το προσωπικό της blog στο διαδίκτυο.

Επίσης, την ίδια περίοδο, το υπουργείο κοινωνικής πολιτικής της περιοχής Σβερντλόφσκ δήλωσε ότι πήραν τα παιδιά εξαιτίας της ασθένειας της κοπέλας, η οποία συγκαταλέγεται στις παθήσεις που δεν επιτρέπουν την υιοθεσία παιδιών.

Σημειώνεται πως στη Ρωσία ένας/μια τρανσέξουαλ θεωρείται πως πάσχει από φυσική διαταραχή και σε αυτή την κατηγορία είχαν συμπεριλάβει την Σαβινόφσκιχ οι αρμόδιοι της υπηρεσίας κοινωνικής πρόνοιας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ