Πατέρας έσωσε ηρωικά τη ζωή του 19 μηνών γιου του από εγκεφαλικό χάρη σε μια διαφήμιση (ΦΩΤΟ)

Ένας πατέρας έσωσε ηρωικά τη ζωή του γιου του, ηλικίας 19 μηνών, όταν συνειδητοποίησε ότι το παιδί υπέφερε από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Phil Kerman είναι 39χρονος πατέρας τριών παιδιών από το Hull του East Yorkshire.

Μια μέρα, όταν ο Phil μπήκε στο δωμάτιο του μικρού του γιου, έκπληκτος βρήκε τον Ronnie να ξαπλώνει αντί να στέκεται στο κρεβάτι του όπως συνήθιζε.
Ο Phil γρήγορα παρατήρησε πως κάτι ήταν ιδιαίτερα ασυνήθιστο στον τρόπο του Ronnie.

«Ήταν ξαπλωμένος και σήκωσα το ένα χέρι και στη συνέχεια το πόδι του και έπεφταν κάτω – δεν μπορούσε να τα στηρίξει», ανέφερε.

«Τον έβαλα κάτω για να μπουσουλήσει επειδή δεν μπορεί να περπατήσει ακόμα και δεν μπορούσε!»
Ο Phil ξαφνικά θυμήθηκε από μια τηλεοπτική διαφήμιση που είχε δει για τα σημάδια που εμφανίζει κάποιος όταν πάσχει από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ήξερε πως ο γιος του χρειαζόταν προσοχή και έτσι είπε στη σύζυγό του Louise να καλέσει ένα ασθενοφόρο αμέσως.

Ο Ronnie, που έχει ένα δίδυμο αδερφό που ονομάζεται Robert, μεταφέρθηκε στο Hull Royal Infirmary στις 2 Φεβρουαρίου, όπου οι εξετάσεις έδειξαν ότι φαίνεται ότι υπάρχει ένα σκοτεινό σημείο στον εγκέφαλό του.
Το παιδί μεταφέρθηκε τότε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Leeds LGI την ίδια ημέρα, όπου οι γιατροί επιβεβαίωσαν πως δύο κύστες και ένας όγκος στον εγκέφαλό του είχαν προκαλέσει εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Phil Kerman με τα τρία του παιδιά

Ο Ronnie έχει διαγνωστεί με νευροϊνωμάτωση, μια γενετική διαταραχή η οποία προκαλεί σχηματισμό όγκων στα νευρικά κύτταρα.

Οι γιατροί έχουν τώρα τοποθετήσει ένα σωληνοειδές στήριγμα στον εγκέφαλό του για να στραγγίξουν τις κύστες που βρήκαν.
«Απλά προσευχόμαστε ότι ο Ronnie θα ανακάμψει από αυτό. Ο αδελφός του, ο Robert ανησυχεί και δεν είναι αρκετά μεγάλος για να μάθει τι συμβαίνει», είπε ο Phil.

«Ήταν ένα σοκ γιατί δεν υπήρχε διαφορά στην προσωπικότητά του, απλά φώναζε λίγο περισσότερο από τον αδελφό του, αλλά πιστεύαμε ότι ήταν επειδή έβγαζε δοντάκια…»

«Αισθάνομαι ευάλωτος και συνεχίζω να κατηγορώ τον εαυτό μου και να αναρωτιέμαι αν υπήρχε κάτι άλλο που θα μπορούσα να κάνω.
«Ευτυχώς εντοπίσαμε αμέσως τα συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου και παρόλο που τα εγκεφαλικά επεισόδια είναι συχνότερα στους ενήλικες, όλοι οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν τα συμπτώματα», αναφέρει το Metro.

Ο Phil υποφέρει από μια ηπιότερη μορφή νευροϊνωμάτωσης.

Ο Ronnie πρόκειται να πραγματοποιήσει μια εγχείρηση στις 19 Φεβρουαρίου για να αφαιρεθεί μέρος του όγκου από τον εγκέφαλό του. Στη συνέχεια θα πρέπει να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία για ένα χρόνο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ