Θρήνος για όλα τα θύματα του 19χρονου ερωτοχτυπημένου - Αυτές είναι οι φώτο τους μία - μία

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας του Πάρκλαντ της Φλόριντα για να αποτίσουν φόρο τιμής στα 17 θύματα της ένοπλης επίθεσης που εξαπέλυσε ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ.

Οι παρευρισκόμενοι αγκάλιαζαν ο ένας τον άλλον με δάκρυα στα μάτια. Ανάμεσά τους, ήταν και μαθητές που γλύτωσαν από τις σφαίρες του μακελάρη, τραυματίες της επίθεσης, καθώς και συγγενείς των θυμάτων.

Σε έναν τοίχο άφηναν μηνύματα στη μνήμη των νεκρών, ενώ ακούμπησαν στο έδαφος 17 λευκούς σταυρούς και άφησαν στον ουρανό 17 μπαλόνια, σύμφωνα με το goodhousekeeping.com.

Ακολούθησε αγρυπνία στη μνήμη των θυμάτων, με τους συγκεντρωμένους να κρατούν κεριά και να προσεύχονται για τους ανθρώπους που έφυγαν τόσο άδικα.

Aaron Feis, 37

Chris Hixon, 49

Nicholas Dworet, 17

Gina Montalto, 14

Scott Beigel, 35

Jaime Guttenberg, 14

Alyssa Alhadeff, 14

Joaquin Oliver, 17

Meadow Pollack, 18

Martin Duque Anguiano, 14

Luke Hoyer, 15

Alex Schachter, 14

Alaina Petty, 14

Helena Ramsey, 17

Cara Loughran, 14

Carmen Schentrup, 16

Peter Wang, 15

Μέλος ακροδεξιού γκρουπ ο μακελάρης της Φλόριντα
Μέλος του ακροδεξιού εθνικιστικού γκρουπ «Republic of Florida» ήταν ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ, ο οποίος «θέρισε» 17 μαθητές σε λύκειο της πόλης Πάρκλαντ, στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο μακελάρης της Φλόριντα, όπως θα μείνει στην ιστορία, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με την επιβολή της θανατικής ποινής, ήταν μέλος της ακροδεξιάς οργάνωσης, ενώ είχε αναπτύξει και παραστρατιωτική δράση, όπως παραδέχθηκε ο επικεφαλής του εθνικιστικού γκρουπ, Jordan Jereb. Όπως δήλωσε ο ίδιος, είχε ενταχθεί μετά από πρόταση άλλου μέλους της οργάνωσης.

Σε ερώτηση αν η οργάνωση εμπλέκεται στη δολοφονική ενέργεια του Νίκολας Κρουζ, ο Jereb αρνήθηκε την οποιαδήποτε ανάμειξη ή γνώση. Δήλωσε, μάλιστα, πως πιστεύει ότι ο 19χρονος είχε κάποιο πρόβλημα ερωτικής φύσης με κάποιο κορίτσι, καθώς, όπως είπε, η επιλογή του να επιτεθεί την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, δεν ήταν τυχαία. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ