Πέτρος Κατσάκος: Η στάση της Ν.Δ. γεννά "αυτονόητες απαντήσεις" για τα τρωκτικά

Όσο σιωπά ο Κυρ. Μητσοτάκης και όσο αναλώνεται σε “αυτονόητα ερωτήματα” τόσο οι πολίτες και η κοινωνία θα δίνουν τις δικές τις “αυτονόητες απαντήσεις” για την ταυτότητα των ενόχων και των τρωκτικών

Και μιας και άνοιξε ο κύκλος των ερωτήσεων του κοινού, θέλω κι εγώ να θέσω σήμερα ένα αυτονόητο ερώτημα που έχουν όλοι οι πολίτες. Όχι σαν το περίφημο ερώτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους λόγους προστασίας των “προστατευόμενων μαρτύρων” ή, κατά δήλωσή του, “κουκουλοφόρων”.

Του Πέτρου Κατσάκου στην avgi.gr.

Αλλά ένα ερώτημα βγαλμένο από την κοινωνία και όχι από μια χούφτα εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο Novartis. Και το ερώτημα του πολίτη, είτε ως φορολογούμενου είτε ως ασφαλισμένου, είναι εάν θα αποδοθούν επιτέλους ευθύνες για το “πάρτι στην Υγεία” και το “γλέντι των φαρμακευτικών” που, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο τα τελευταία χρόνια με το ποσό των 85 δισ. ευρώ. Αυτό είναι το ερώτημα των πολιτών και όχι οι κατά Μητσοτάκη απορίες για τους φόβους των μαρτύρων στην υπόθεση Novartis που δεν θέλουν να έχουν την τύχη του πληρώματος του Noor 1.

Και σε αυτό το ερώτημα η Ν.Δ., ο αρχηγός της και τα στελέχη της, εμπλεκόμενα και μη, τηρούν μέχρι σήμερα σιγήν ιχθύος. Κρυπτόμενοι πίσω από το τηλεοπτικό κούνημα χαρτιών, το οποίο αποδεικνύει τις τεχνητές μειώσεις του κόστους της φαρμακευτικής δαπάνης που στα χρόνια των Μνημονίων προέκυπτε με την εύκολη συνταγή της αύξησης συμμετοχής των ασφαλισμένων στην αγορά των φαρμάκων τους, αποφεύγουν τις απαντήσεις. Δεν δίνουν την παραμικρή απάντηση οι κατά τα άλλα λαλίστατοι πρώην υπουργοί Υγείας σε αυτό το ερώτημα που χρόνια τώρα πλανάται πάνω από τα φαρμακεία της κάθε γειτονιάς.

Ούτε λέξη για την ταμπακιέρα από αυτούς που αναλώνονται στο κυνήγι της “κουκούλας” κουκουλώνοντας με την τακτική αυτή ένα -ίσως το μεγαλύτερο και πιο κοστοβόρο- σκάνδαλο που κυριολεκτικά έστειλε στην εντατική την εθνική οικονομία. Ένα σκάνδαλο που γιγαντώθηκε ακόμη και στα χρόνια που κυβερνήσεις άφηναν τους ανασφάλιστους πολίτες ακάλυπτους από υγειονομική περίθαλψη αγνοώντας επιδεικτικά το καμπανάκι που χτυπούσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα. Γι’ αυτούς τους “κουκουλοφόρους” με τις μεγάλες τσέπες πότε θα αναρωτηθεί άραγε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας; Πότε επιτέλους θα βρει το θάρρος να ψελλίσει έστω και δυο κουβέντες για την ανέγγιχτη κερδοφορία των φαρμακοβιομηχάνων στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και της λιτότητας;

Όσο σιωπά ο Κυρ. Μητσοτάκης και όσο αναλώνεται σε “αυτονόητα ερωτήματα” τόσο οι πολίτες και η κοινωνία θα δίνουν τις δικές τις “αυτονόητες απαντήσεις” για την ταυτότητα των ενόχων και των τρωκτικών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ