Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Spicy συμβουλές 300 ετών! Το πιο αλλόκοτο εγχειρίδιο για το σεξ εκπλήσσει με τις πεποιθήσεις του 17ου αιώνα

Πικάντικες συμβουλές και αποκαλύψεις από το παράξενο αυτό εγχειρίδιο που θα δημοπρατηθεί στις 27 Μαρτίου. 

Ένα σπάνιο «εγχειρίδιο» για το σεξ από το 1720 αποκαλύπτει τις περίεργες, για τα σημερινά δεδομένα, πεποιθήσεις των ανθρώπων γύρω από θέμα κατά την Γεωργιανή Εποχή περιήλθε πρόσφατα στην κατοχή ενός οίκου δημοπρασιών και ο πλειστηριασμός του αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το εγχειρίδιο με τον τίτλο «Aristotle’s Masterpiece Completed In Two Parts, The First Containing the Secrets of Generation» δημοσιεύτηκε το 1684 αλλά το περιεχόμενο του είχε απαγορευθεί να αναπαραχθεί και να δημοσιευθεί μέχρι και την δεκαετία του 1960.  Ο λόγος: Μια σειρά από «σεξουαλικά μυστικά» που είχε τότε θεωρηθεί σκανδαλώδες.

Το ηλικίας σχεδόν 300 ετών βιβλίο, ρίχνει φως στις απόψεις των Άγγλων την συγκεκριμένη χρονική περίοδο κατά την οποία ακόμη οι γυναίκες οδηγούνταν στην πυρά με την κατηγορία της εξάσκησης μαύρη μαγείας.

Τα θέματα στα οποία αναφέρεται είναι πολλά. Για παράδειγμα περιλαμβάνει μια σειρά από περίεργες συμβουλές που υποτίθεται θα βοηθούσαν τις γυναίκες ώστε να μην φέρουν στη ζωή ένα μωρό που θα είχε «τριχωτό χείλος, στραβό σώμα ή πρησμένο χείλος». Συμβουλεύει επίσης τους άνδρες να τρώνε κρέας, κοτσύφια και σπουργίτια πριν την σεξουαλική πράξη «για να έχουν άφθονο σπόρο [σπέρμα]».

Στο ίδιο εγχειρίδιο, όπως αναφέρουν οι Times και το Ιndependent και αναδημοσιεύει η Huffington Post, οι γυναίκες απεικονίζονται ως πιο αδύναμες να αντισταθούν στις σεξουαλικές τους ορέξεις ενώ τις συμβουλεύουν να ξαπλώνουν στο κρεββάτι σε πλάγια στάση από την αριστερή τους πλευρά εάν ήθελαν να αποκτήσουν αγόρι και από την δεξιά εάν επιθυμούσαν να κάνουν κορίτσι.

Επίσης υπάρχουν αναφορές που παρουσιάζουν τον άνδρα ως ένα «θαύμα του κόσμου μπροστά στο οποίο όλα τα πράγματα είναι υποδεέστερα» ενώ ο σπόρος του πρέπει να θεωρείται ως «θεϊκό δώρο πλούσιο σε ζωτικό πνεύμα».

«Η πρώτη έκδοση αυτού του βιβλίου δημοσιεύθηκε το 1684 και σύντομα απαγορεύτηκε η επανέκδοση του μέχρι τη δεκαετία του 1960. Υπήρχαν πολλοί λόγοι για αυτό. Παραδείγματος χάριν, περιλαμβάνει απεικονίσεις ξυλογραφίας στις οποίας βλέπουμε “τέρατα” τα οποία “γεννιούνται μετά από την αφύσικη συνεύρεση γυναικών με Κτήνη” με χαρακτηριστικό παράδειγμα την απεικόνιση μιας γυναίκας με έναν σκύλο. Υπάρχουν αρκετές απεικονίσεις πλασμάτων που μοιάζουν με κτήνη, συμπεριλαμβανομένου ενός ανθρώπου που αγκαλιάζει την ουρά σκύλου και ενός τέρατος που γεννήθηκε στη Ραβέννα της Ιταλίας το 1512. Σχολιάζεται δε πως αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας “μιαρής και διεφθαρμένης τρυφερότητας”. Πρέπει όμως να έχουμε κατά νου ότι αυτό το βιβλίο γράφτηκε όταν οι άνθρωποι εξακολουθούσαν να καίγονται στην πυρά για μαγεία κατά την Γεωργιανή Εποχή», λέει ο Jim Spencer, εκτιμητής βιβλίων και χειρογράφων για το Hanson’s Auctioneers. 

Επίσης στο βιβλίο, όπως λέει, υποστηρίζεται πως είναι η φαντασία των γονιών αυτή που προσδίδει στα παιδιά που αποκτούν συγκεκριμένα φυσικά χαρακτηριστικά. Μάλιστα υποστηρίζεται πως εάν μια γυναίκα κοιτούσε ένα παιδί που παρουσιάζει σωματικές δυσμορφίες «η δύναμη της φαντασίας θα μπορούσε να “παράξει” ένα παιδί με τριχωτό χείλος, στραβό σώμα ή πρησμένο χείλος».

Οι γυναίκες επίσης μάλιστα ενθαρρύνονταν κατά τη διάρκεια του σεξ «να κοιτούν σταθερά τον άνδρα και να εστιάζουν την σκέψη τους σε αυτόν» και έτσι το παιδί που θα γεννιόταν θα είχε τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του πατέρα. Στο εγχειρίδιο υπάρχουν επίσης πολλές αναφορές στη θρησκεία, την μαγεία, στην αστρολογία αλλά και παραδείγματα συζύγων του παρελθόντος αλλά και κάποιες ρομαντικές αναφορές. Παρέχει επίσης συμβουλές και στα δύο φύλα για την «πράξη της συνουσίας»:

«Συμβουλεύω, προτού αρχίσουν τις συζυγικές αγκαλιές να αναζωογονήσουν τις αμοιβαίες επιθυμίες τους και να κάνουν τις φλόγες τους να καίγονται με μια πιο έντονη ζέση, με όλους εκείνους τους τρόπους που η αγάπη μπορεί να μας διδάξει καλύτερα απ′ ό,τι εγώ μπορώ να γράψω. Και όταν έχουν κάνει ό,τι μπορεί να απαιτεί η φύση, ο άνδρας θα πρέπει φροντίζει να μην αποχωρίζεται από την αγκαλιά της γυναίκας του πολύ γρήγορα. Οι ενδείξεις ότι οι κορασίδες είναι έτοιμες για γάμο αποκαλύπτονται με διάφορα συμπτώματα με το που φτάσουν στην εφηβεία (που είναι περίπου στο 14ο με 15ο έτος της ηλικίας τους), όταν οι φυσικοί εξαγνισμοί αρχίζουν να κυλούν, και το αίμα που πλέον δεν χρησιμοποιείται για να βοηθήσει την ανάπτυξη του σώματός τους, πυροδοτεί το μυαλό τους σε ορμές (σεξουαλική απόλαυση).  Εξωτερικοί παράγοντες μπορεί επίσης να τις ερεθίσουν γιατί το πνεύμα τους είναι ζωηρό και φλογερό όταν φθάνουν σε αυτή την ηλικία ενώ εάν τρώνε σκληρά, λιπαρά πράγματα και μπαχαρικά, το σώμα τους θερμαίνεται όλο και περισσότερο. Οπότε και η επιθυμία τους για αγκαλιές είναι πολύ μεγάλη».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ