Η πιο παλιά και ρομαντική υπηρεσία γνωριμιών είναι μια βελανιδιά 500 ετών - Ευθύνεται για περισσότερους από 100 γάμους

Βελανιδιά ηλικίας 500 ετών έξω από την πόλη Οϊτίν της Γερμανίας θεωρείται μία από τις καλύτερες «προξενήτρες» του κόσμου, καθώς φέρνει σε επαφή μοναχικές ψυχές χρόνια πριν από την Tinder εποχή, και «ευθύνεται» ήδη για περισσότερους από 100 γάμους.

Είναι μάλιστα το μοναδικό δέντρο με δική του ταχυδρομική διεύθυνση και γραμματοκιβώτιο. Άνθρωποι από όλον τον κόσμο του στέλνουν καθημερινά επιστολές, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να βρουν την αδερφή ψυχή τους, έναντι ενός γραμματόσημου.

«Υπάρχει κάτι τόσο μαγικό και ρομαντικό σε όλο αυτό», εξηγεί ο 72χρονος Καρλ-Χαινς Μάρτενς, ο ταχυδρόμος που παρέδιδε τις επιστολές στο δέντρο από το 1984 και για 20 χρόνια.


Αν και σήμερα πολλοί γνωρίζουν την ύπαρξή του δέντρου αυτού, πριν από 128 χρόνια ήταν, όπως λέει, ένα μυστικό που μοιράζονταν δύο ερωτευμένοι, η Μίνα και ο Βίλχελμ.

Ο πατέρας της Μίνα τής απαγόρευε να τον βλέπει και έτσι οι δυο τους αντάλλασσαν επιστολές, αφήνοντάς τες σε μία κουφάλα στον κορμό της.

Όταν τελικά ο πατέρας της έδωσε την έγκρισή του, το ζευγάρι παντρεύτηκε κάτω από τη σκιά της, σύμφωνα με το BBC.

Η ιστορία τους διαδόθηκε γρήγορα και σύντομα το δέντρο έγινε η επίσημη «προξενήτρα» της χώρας, λαμβάνοντας τόσο πολλές επιστολές, που τα γερμανικά ταχυδρομεία έδωσαν στη βελανιδιά δική της διεύθυνση και ταχυδρόμο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ