Αυτές είναι οι πιο διάσημες λαχταριστές σοκολάτες του κόσμου: Τις έχεις δοκιμάσει όλες;

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στις σοκολάτες;

Γλυκές, πικρές, άσπρες, μαύρες, σκέτες ή με γέμιση, σε πλάκα ή σε σοκολατάκια… Ας γνωρίσουμε τις πιο διάσημες σοκολάτες του κόσμου!

Neuhaus pralines


Το Βέλγιο είναι διάσημο σε όλο τον κόσμο για τις πραλίνες του. Η σοκολατερί Neuhaus μετρά ήδη 157 χρόνια ζωής. Εξάγει σοκολάτες σε 50 χώρες και έχει βραβευτεί με το Βασιλικό Βραβείο. Η παρασκευή και των 70 διαφορετικών ειδών σοκολάτας της ακολουθεί πιστά την ίδια συνταγή εδώ και δύο αιώνες.

Hershey’s


Πρόκειται για μία από τις παλαιότερες σοκολατοποιΐες της Αμερικής. Ο ιδρυτής της, Milton Hershey, έγινε διάσημος για την υπέροχη σοκολάτα γάλακτος που φέρει το όνομα του, αλλά και τις σοκολάτες με ξηρούς καρπούς και ρύζι! Οι σοκολάτες Hershey είναι λιγότερο γλυκές από τις Ευρωπαϊκές σοκολάτες παρόλαυτα λατρεύονται στην Αμερική. Η ποκιλία σε γεύσεις πολύ μεγάλη: φυστικοβούτυρο, ρόδι, γκότζι μπέρι και πάρα πολλές ακόμα ποικιλίες της διασημότερης Αμερικανικής σοκολάτας!

Cadbury


Ποιός δεν ξέρει τις σοκολάτες Cadbury; Το 1824 στο Μπερμινγχαμ ο John Cadbury άνοιξε ένα μπακάλικο μέσα στο οποίο πουλούσε εκτός των άλλων κακάο και ρόφημα σοκολάτας. Οι σοκολάτες της είναι γνωστές για την υπέροχη γλυκειά γεύση τους. Η Dairy Milk είναι η πιο διάσημη Cadbury για την μεγάλη περιεκτικότητά της σε γάλα.

Lindt


Το 1875, στην Ελβετία, μετά από πολλά πειράματα ο Daniel Peter παρασκεύασε την πρώτη του σοκολάτα γάλακτος. Έκτοτε, η Lindt είναι γνωστή παγκοσμίως για τις γευστικότατες σοκολάτες της με την κρεμώδη σύσταση που λιώνουν στο στόμα! Όπως είναι φυσικό φημίζεται για την επιλογή των καλύτερων υλικών στις σοκολάτες της.  Κεράσι, φραγκοστάφυλο, αμύγδαλο, σταφίδες και πολλές πολλές ακόμα γεύσεις περινμένουν τους λάτρεις της σοκολάτας για μία μοναδική γευστική εμπειρία.

Amadei


Το όνειρο της Cecilia Tessieri’s για να βρει τους καλύτερους κόκκους καφέ στον κόσμο και η αγάπη της για τη σοκολάτα οδήγησαν σε μία από τις κορυφαίες σοκολάτες του κόσμου. Οι σοκολάτες Amadei έχουν ανακυρηχθεί τρεις φορές οι καλύτερες σοκολάτες του κόσμου και έχουν κερδίσει δεκάδες βραβεία. Φίνα γεύση, εξαιρετικό άρωμα.

Valrhona


Με φυσικά αρώματα από τα διαφορετικά ειδή κακάο είναι μία από τις πιο αναγνωρίσιμες σοκολάτες. Την εμπιστεύονται οι μεγαλύτεροι επαγγελματίες του χώρου και όχι μόνο.

Leonidas


Βραβευμένες σοκολάτες ιδιαίτερα γνωστές και στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ιδρυτής της το 1910 ο Ελληνοαμερικανός Λεωνίδας Κεστεκίδης. Υπέροχες πραλίνες γεμιστές με διάφορες γεύσεις. Μικρές θεϊκές μπουκίτσες! Άριστης ποιότητας κακάο, εμπνευσμένες γεύσεις, σύμφωνα με την tsemperlidou.gr.

Toblerone


Η πιο γνωστή ελβετική σοκολάτα με το  χαρακτηριστικό σχήμα πυραμίδας! Περιέχει νουγκατίνα αμυγδάλου, σοκολάτα γάλακτος και μέλι και τη βρίσκουμε σε μία μεγάλη ποικιλία από γεύσεις. Είναι η νούμερο ένα σοκολάτα που αγοράζουν στα αεροδρόμια όσοι ταξιδεύουν.

Ιον Αμυγδάλου


Δεν μπορούμε φυσικά να παραλείψουμε τη διασημότερη σοκολάτα στην Έλλάδα. “Την πρώτη σου αγάπη και παντοτινή”. Η Ίον αμυγδάλου έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους στη χώρα μας, εδώ και επτά δεκαετίες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ