Παραίτηση του υπουργού Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου με φόντο... ανασχηματισμό - Φουντώνουν τα σενάρια για την επόμενη μέρα

Ύστερα από επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Οικονομίας.

Στην επικοινωνία του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου του εξήγησε ότι η απόφασή του είναι μονόδρομος μετά την απομάκρυνση της συζύγου του Ράνιας Αντωνοπούλου από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, με τον πρωθυπουργό να ευχαριστεί τον κ. Παπαδημητρίου για τις προσπάθειες που κατέβαλε στο πεδίο των επενδύσεων. Τόσο η απομάκρυνση της  κα. Αντωνοπούλου όσο και παραίτηση του κ. Παπαδημητρίου, επισπεύδουν καθώς φαίνεται την ανάγκη ενός ανασχηματισμού με δεδομένα και τα προϋπάρχοντα κενά στο κυβερνητικό σχήμα.

Στον πιθανό, λοιπόν, ανασχηματισμό της κυβέρνησης ως δεδομένες αλλαγές θεωρούνται η αντικατάσταση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, η αντικατάσταση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.η πλήρωση της θέσης του Κώστα Ζουράρι, τα καθήκοντα του οποίου μέχρι στιγμής έχει αναλάβει ο Κώστας Γαβρόγλου ενώ εξετάζεται και η αλλαγή της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου.

Δεδομένη είναι η παραμονή του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο υπουργείο Οικονομικών, όπως αναφέρει το thepressroom.gr, ενώ σίγουρος θεωρείται επίσης ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς, ειδικά μετά τις εξελίξεις σε Σκοπιανό, Κύπρο, Αιγαίο. Τέλος, αυτονόητη θεωρείται η παραμονή Καμμένου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας καθώς και για τους Τζανακόπουλο, Παππά, Αχτσιόγλου και Βασιλειάδη

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ