Μέσα στην ήμερα ο ανασχηματισμός: Η καραμπόλα των αλλαγών, οι ακλόνητοι και τα αουτσάιντερ

Θέμα ωρών μοιάζει πλέον ο κυβερνητικός ανασχηματισμός έπειτα από την αποδοχή της παραίτησης της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου καθώς και της παραίτησης του συζύγου της, υπουργού Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Το όνομα της διοικητή του ΟΑΕΔ Μαρίας Καραμεσίνη, δίνεται από κομματικές πηγές ως επικρατέστερο για την αντικατάσταση της κ. Αντωνοπούλου στο υπουργείο Εργασίας, ενώ πολύ πιθανή είναι η αντικατάσταση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή με το όνομα του υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού να θεωρείται ως το πλέον πιθανό.

Επίσης, ο Αλέξης Χαρίτσης εμφανίζεται ο επικρατέστερος αντικαταστάτης του κ. Παπαδημητρίου, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί ο Στέργιος Πιτσιόρλας ή άλλο πρόσωπο - έκπληξη, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας είναι πολύ πιθανό να μετακινηθεί στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Αν αυτό συμβεί, τότε στο υπουργείο Άμυνας φαίνεται να μετακινείται ο Νίκος Ξυδάκης που επιστρέφει στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από την naftemporiki.gr, με τις διαπραγματεύσεις για την τέταρτη αξιολόγηση με τους θεσμούς σε εξέλιξη, στο υπουργείο Οικονομικών δεν αναμένεται να υπάρξει αλλαγή. Αμετακίνητοι εμφανίζονται επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Άμυνας Πάνος Καμμένος, Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Στο Μαξίμου, αν υπάρξει κάποια αλλαγή, θα αφορά την μετακίνηση σε κρίσιμο υπουργείο του κ. Λιάκου.

Σχεδόν βέβαιη θεωρείται ακόμα η αποχώρηση από το υπουργείο Πολιτισμού της Λύδιας Κονιόρδου, με το όνομα του Νίκου Ξυδάκη να ακούγεται έντονα ως προς τον αντικαταστάτη της. Τέλος, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, ο ανασχηματισμός αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα και αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων υπουργών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ