Χωρίς εκπρόσωπο της Εκκλησίας η ορκωμοσία των νέων Υπουργών το μεσημέρι

Με τη λέξη «δηλώνω» - αντί για «ορκίζομαι» και χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της Εκκλησίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων στελεχών της κυβέρνησης, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

 

Μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό, τα νέα μέλη της Κυβέρνησης αναμένεται να ορκιστούν σήμερα στις 12.30 ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να αναλάβουν άμεσα τα καθήκοντά τους.

Η ορκωμοσία θα γίνει ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπή Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

  Τα νέα μέλη της κυβέρνησης θα ορκιστούν πολιτικά και όχι θρησκευτικά και χωρίς παρουσία εκπροσώπου της Εκκλησίας στο Προεδρικό Μέγαρο καθώς οι νέοι υπουργοί θα ορκιστούν με τη λέξη «δηλώνω» και όχι «ορκίζομαι».

  Αναλυτικά τα έξι νέα πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα είναι:

  • Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Ιωάννης Δραγασάκης ο οποίος παραμένει και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
  • Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στη θέση του Γιάννη Μουζάλα τον οποίο ο πρωθυπουργός ευχαριστεί θερμά για την προσφορά του στο κυβερνητικό έργο, ο Δημήτρης Βίτσας.
  • Τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής 'Άμυνας αναλαμβάνει ο Φώτης Κουβέλης. Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ορίζεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.
  • Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο μέχρι σήμερα ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Αθανάσιος Ηλιόπουλος. Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Στρατής. 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ