Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Έγκλημα στην Καστοριά: Βαρύς ο πέλεκυς για τον αστυνομικό που δολοφόνησε τον 52χρονο ταξιτζή

Aπό το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κοζάνης καταδικάστηκε σε δις ισόβια.

Ομόφωνα ένοχο έκρινε το δικαστήριο τον ειδικό φρουρό για τη δολοφονία του 52χρονου οδηγού ταξί σε αγροτική περιοχή της Καστοριάς δίχως να του αναγνωρίσει ελαφρυντικά.

Επίσης, εκτός από τα δις ισόβια, του επέβαλε συμπληρωματική ποινή 2,5 ετών, για το αδίκημα της ληστείας, της παράνομης χρήσης όπλου και σε χρηματική ποινή 2.000 ευρώ για παρεπόμενες ποινές. Ο αστυνομικός είχε παραπεμφεί σε δίκη κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Μέσω του συνηγόρου τους είχε ζητήσει από το δικαστήριο να του αποδοθούν τα ελλαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, καθώς και της διενέργειας νέας ιατρικής πραγματογνωμοσύνης, αλλά οι δικαστές απέρριψαν τα αιτήματά του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στο έγκλημα που σημειώθηκε το Μάρτιο του 2017, ο αστυνομικός πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του περίστροφο τον οδηγό ταξί, Κοσμά Τζέλιο. Άτομα που παρακολουθούσαν την ακροματική διαδικασία, με το άκουσμα της ετυμηγορίας του δικαστηρίου αποδοκίμασαν τον αστυνομικό και στη συνέχεια μετήχθη από πρώην συναδέλφους του φυλακές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ