"Θα υπάρξουν συνέπειες" προειδοποιεί η Άγκυρα που απειλεί και τον 6ο Στόλο

Προκλήσεων και εντάσεων συνέχεια από την Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραΐμ Καλίν τόνισε πως η Τουρκία έχει λάβει ενημέρωση ότι πλοίο της ExxonMobil κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο για έρευνες υδρογονανθράκων ξεκαθαρίζοντας πως η Αγκυρα θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματά ως προς τις έρευνες υδρογονανθράκων στην περιοχή.

Μια ευθεία επίθεση προς την αμερικανική ExxonMobil, την ώρα που στην περοχή κατευθύνεται και ο 6ος Στόλος των ΗΠΑ.

"Ας μετατρέψουμε την ανατολική Μεσόγειο σε μια περιοχή συμβιβασμού και αμοιβαίου συμφέροντος κι όχι σε περιοχή συγκρούσεων και αμφισβητήσεων. Μ’ αυτό το στόχο η Τ/Κ και η Ε/Κ πλευρά μπορούν να εκπονήσουν κοινή μελέτη εντός πλαισίου που θα χαράξουν η Τουρκία, η Ελλάδα και άλλες χώρες», δήλωσε ο Καλίν και πρόσθεσε: "η Άγκυρα δεν έχει πρόβλημα με την εκμετάλλευση αερίου και τις δραστηριότητες γεώτρησης στην περιοχή".

Επίσης, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν δε δίστασε να προχωρήσει και σε νέες απειλές λέγοντας: "Αλλά αν υιοθετήσετε παράνομα μέσα στις προσπάθειες εξερεύνησης και παραβιάσετε κυριαρχικά δικαιώματα, φυσικά θα υπάρξουν συνέπειες. Η Τουρκία δεν θα διστάσει ποτέ να προβεί στα αναγκαία βήματα".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ