Αποκλ. Eirinika - Wikifarmer: Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την λατρεμένη μωβ λεβάντα - Πως να αποκτήσετε εισόδημα

 

Αυτό είναι το πρώτο άρθρο της νέας αποκλειστικής συνεργασίας του eirinika με την πρώτη ηλεκτρονική Αγροτική Βιβλιοθήκη Wikifarmer.

Η λεβάντα (Lavandula angustifolia, πρ. officinalis, vera, spica) είναι μέλος της οικογένειας Lamiaceae – η οικογένεια που περιλαμβάνει το δεντρολίβανο, φασκόμηλο, βασιλικό και άλλα φυτά.

Η Λεβάντα είναι ένα πολυετές αρωματικό φυτό που μπορεί να ζήσει μέχρι και 20 χρόνια (ή και περισσότερα), αν οι συνθήκες είναι άριστες. Είναι ένας όμορφος αρωματικός θάμνος με μέσο ύψος 2 πόδια (60 cm).

Παράγει μωβ άνθη, τα οποία περιέχουν υψηλά επίπεδα αιθέριου ελαίου. Το αιθέριο έλαιο λεβάντας αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ένα σεβαστό εμπορικό προϊόν. Έχει πολλές φαρμακευτικές και άλλες χρήσεις. Έχει πολύ χαμηλή τοξικότητα, ενώ παρουσιάζει αξιοσημείωτη αντισηπτική και αντιμικροβιακή δράση. Τα λουλούδια της λεβάντας είναι πολύ πλούσια σε νέκταρ και προσελκύουν μέλισσες και άλλους επικονιαστές. Μετά την κοπή και την ξήρανσή τους, τα λουλούδια λεβάντας χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στη βιομηχανία αρωμάτων.

Τα φυτά λεβάντας καλλιεργούνται επίσης ως διακοσμητικά, καθώς χρησιμοποιούνται ευρέως σε διάφορες ανθοσυνθέσεις.

Wikifarmer o Πέτρος Σάγκος - Ελληνική η πρώτη παγκόσμια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη για γεωργία κήπο κτηνοτροφία μελισσοκομία- Αποκλειστική συνεργασία με το eirinika.gr

 

Οι μεσογειακές χώρες (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία) έχουν μακρά παράδοση στην καλλιέργεια λεβάντας. Σήμερα, χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία έχουν μπει δυναμικά στην εμπορική καλλιέργεια λεβάντας μεγάλης κλίμακας.

1.) Το φυτό της Λεβάντας: Χρήσεις και Πληροφορίες

2.) Πώς να μεγαλώσετε φυτά λεβάντας από μοσχεύματα

3.) Επαγγελματική καλλιέργεια λεβάντας

4.) Κλιματικές Απαιτήσεις και Προετοιμασία εδάφους για τη Λεβάντα

5.) Σπορά Λεβάντας: Ποσότητα Σπόρου και αριθμός φυτών ανά στρέμμα

6.) Άρδευση Λεβάντας – Πώς να ποτίσετε τα φυτά Λεβάντας

7.) Καλλιέργεια της Λεβάντας: Λίπανση

8.) Κλάδεμα της Λεβάντας

9.) Έλεγχος των Ζιζανίων στην καλλιέργεια της Λεβάντας

10.) Πότε και πώς συγκομίζεται η λεβάντα

11.) Απόδοση Λεβάντας σε ξηρή μάζα και Αιθέριο Έλαιο

12.) Ερωτήσεις και Απαντήσεις για τη Λεβάντα

 

 

***Το eirinika στην κατηγορία TOP WOMAN/ Κήπος-Αγρός θα αναδημοσιεύει αποκλειστικά θέματα για τις γυναίκες και όχι μόνο που ενδιαφέρονται για να φροντίζουν τον κήπο, τη βεράντα τους ή να γίνουν μικρές αγρότισσες για να έχουν ένα καλό εισόδημα 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ