Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

H Μητέρα Τερέζα, η Marie Curie & άλλες 10 Top Women που άλλαξαν τον κόσμο (ΦΩΤΟ)

Δυναμικές, με έντονη προσωπικότητα  έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία αυτού του κόσμου.

Γυναίκες που πάλεψαν για τα δικαιώματα των ανθρώπων, των φτωχών, των γυναικών και για την ισότητα.

Μητέρα Τερέζα

Η Μητέρα Τερέζα κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης το 1979. Εργάστηκε ακούραστα για το στόχο της μέχρι που την εγκατέλειψε ο οργανισμός της. Έπαθε δύο καρδιακές προσβολές, πνευμονία και ελονοσία και αναγκάστηκε να παραιτηθεί το Μάρτιο του 1997 και άφησε την τελευταία της πνοή το Σεπτέμβριο του 1997.

Margaret Thatcher

Η Margaret Thatcher αγαπήθηκε και μισήθηκε το ίδιο για τις αμφιλεγόμενες πολιτικές της. Ήταν γνωστή ως η «σιδηρά κυρία» για την αδιάλλακτη πολιτική της και το ιδιαίτερο στυλ ηγεσίας της. Κόρη ενός παντοπώλη,  αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης κι έγινε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας το 1979.

Emeline Pankhurst

Η Emmeline Pankhurst υπήρξε μία παθιασμένη φεμινίστρια και ακτιβίστρια που επηρέασε πολλές γυναίκες. Πολέμησε μαζί με τον σύζυγό της για τα δικαιώματα των γυναικών στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου αιώνα. Μαζί με τις τρεις κόρες της δημιούργησαν τις σουφραζέτες για το δικαίωμα των γυναικών να ψηφίζουν.

Rosa Parks

Επίσης γνωστη ως “η πρώτη κυρία των δικαιωμάτων των πολιτών», η Αφροαμερικανή Rosa Parks αγωνίστηκε για τα δικαιώματα του πολίτη στην φυλετικά διαχωρισμένη Αλαμπάμα το 1950.

Coco Channel

Η κόρη μιας καθαρίστριας εργάστηκε ως τραγουδίστρια και δημιουργός καπέλων πριν να γίνει μία από τις μεγαλύτερες σχεδιάστριες μόδας που ο κόσμος έχει γνωρίσει ποτέ. Το αριστοκρατικό και κομψό στυλ που είναι συνυφασμένο με το όνομά της επηρεάζει ακόμα τις γυναίκες που αγαπούν την κομψότητα.

Marie Currie

Ευρύτερα γνωστή για το έργο της σχετικά με τη ραδιενέργεια, η πολωνογαλλίδα φυσικός και χημικός ήταν η πρώτη που πήρε δύο βραβεία Νόμπελ και η πρώτη γυναίκα καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ