Aποκλ: O "γκουρού" της αισθητικής οδοντιατρικής Μανόλης Κασωτάκης λανσάρει τo dental fitness - "Η πρόληψη για στοματική υγεία & όχι μόνο ωραία δόντια"

Πως με έκανε χωρίς κανένα ψεύτικο δόντι, ούτε θήκες, φυσικά απλά έβαλε ζελατίνες και περιποιήθηκε τα δόντια με μαεστρία...

Γνώρισα τον Μανώλη Κασωτάκη πριν από 25 χρόνια, όταν ελάχιστοι ή σχεδόν κανείς δεν είχε φτάσει το δικό του επίπεδο αισθητικής οδοντιατρικής. Τον εμπιστεύτηκα, μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου και το αποτέλεσμα 25 χρόνια μετά είναι παραπάνω από ικανοποιητικό.

(Μανώλης Κασωτάκης)

Καμαρώνω την οδοντοφυΐα μου, την οποία περιποιήθηκε τότε. Όταν πήγα θέλοντας να κλείσω ένα μικρό κενό που είχα ανάμεσα στα δύο μεγάλα μπροστινά μου δόντια και τα οποία, κατά τη γνώμη μου, τότε φαίνονταν άσχημα στην τηλεόραση κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των ειδήσεων που ήταν η δουλειά μου εκείνη την εποχή.

Ο εξαιρετικός οδοντίατρος παραμένει top για μένα στην αισθητική της οδοντιατρικής αλλά, μιλώντας μαζί του και κάνοντας το ετήσιο σέρβις μου - έτσι ονομάζει το καθάρισμα των δοντιών, άρχισε να μου μιλάει και για το dental fitness.

Τη γενικότερη θεώρηση του Dental Fitness ανέλυσε στο πρόσφατο συνέδριο, της Ακαδημίας Κλινικής Οδοντιατρικής στην Αθήνα, ο καθηγητής και πρόεδρος του Οδοντιατρικού τμήματος της Ιατρική Σχολής της Γενεύης, Dr Ivo Krejci, ο οποίος είναι πρωτοπόρος και ταυτόχρονα διεθνής ομιλητής πάνω στο Dental Fitness Concept.

Του ζήτησα λοιπόν να γράψει δύο λόγια για τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες του eirinika σχετικά με αυτό το νέο όρο που αναλύει παρακάτω με δικά του λόγια.

Το βασικό concept στηρίζεται σε 3 άξονες:

1. Γενική πρόληψη, διαφοροποιημένη όμως σε σχέση με την γενική παλαιότερη θεώρηση του θέματος. Δηλαδή ο ασθενής θα μπαίνει σε ένα πρόγραμμα παρακολούθησης για όσο χρόνο χρειάζεται, θα καταγράφονται και θα παραμετροποιούνται όλα τα στοιχεία που αφορούν την διατήρηση της στοματικής (και κατ’ επέκταση της γενικής) του υγείας και θα δημιουργείται ένα απόλυτα ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟ πρόγραμμα παρακολούθησης συμβουλευτικής διαχείρισης και παροχής αναγκαίας υπηρεσίας, που θα τηρείται δια βίου. Το παραπάνω project έρχεται σε αντίθεση με την σημερινή, σχεδόν καθολική, αντίληψη-θέση- επιδίωξη μιας «αφ’ υψηλού αισθητική διαχείριση». Σαφώς πάντα θα μας ενδιαφέρει και η αισθητική, αλλά πάντα θα προηγείται η στοματική και η γενική, διαχρονικά διατηρούμενη υγεία και μετά όλα τα άλλα αν το επιθυμούμε. Ποτέ όμως δεν θα επιδιώκεται αυτό, εις βάρος του τηρούμενου προγράμματος Dental Fitness.

2. Για την υλοποίηση του προγράμματος χρησιμοποιούνται συσκευές, εργαλεία και μέθοδοι υψηλής τεχνολογίας, για την παρακολούθηση, διάγνωση και έγκαιρη αποκατάσταση πιθανών μικροβλαβών, με μη επεμβατικές ή έστω μικροεπεμβατικές συγκολλητικές αποκαταστάσεις, που αποσκοπούν πρακτικά στο να διατηρήσουν σχεδόν ανέπαφη την οδοντική ουσία. Όλα τα απαιτούμενα υπάρχουν σε αφθονία σήμερα και είναι ενταγμένα στην φαρέτρα του σύγχρονου οδοντίατρου.

3. Το 3 ο απαιτούμενο είναι, ο συνειδητοποιημένος «ασθενής» που θα ενημερωθεί, θα κατανοήσει και θα ακολουθήσει το πρόγραμμα με διάθεση και χωρίς περιορισμούς, και θα καταλάβει την σοβαρότητα του εγχειρήματος που πραγματοποιεί. Επίσης πρέπει να αποδεχθεί, τις απολαβές που θα έχει από αυτό στην παραπέρα ζωή του και να συμφωνήσει ότι αυτό θα έχει ένα οικονομικό κόστος που θα πρέπει να το υποστεί σε βάθος χρόνου, γιατί το όφελος που μακροχρόνια θα απολάβει είναι πολύ ανώτερο από το τίμημα που καταβάλλει, και πολύ κατώτερο του οικονομικού κόστους που πιθανότατα θα είχε αν δεν ακολουθούσε το πρόγραμμα.

Σημείωση: Αυστηρά εξατομικευμένο πρόγραμμα σημαίνει ότι ο κάθε άνθρωπος θα δέχεται άλλες οδηγίες, θα υφίσταται άλλη παρακολούθηση, σε άλλα χρονικά διαστήματα και με άλλα services.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ