Νέα δεδομένα για το μοιραίο τροχαίο του Παντελή Παντελίδη - Η εισαγγελική έρευνα που φέρνει ραγδαίες εξελίξεις

Ο εισαγγελικός λειτουργός εξέδωσε την πολυαναμενόμενη διάταξη έπειτα από την προσφυγή της οικογένειας του τραγουδιστή κατά της αρχειοθέτησης της υπόθεσης.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, μετά από παραγγελία του αντεισαγγελέα Εφετών Σοφοκλή Λογοθέτη, καλείται να αναζητήσει ευθύνες των ανθρώπων που βρέθηκαν στη χαρτοπαιχτική λέσχη το μοιραίο βράδυ της 18ης Φεβρουαρίου του 2016 μαζί με τον Παντελή Παντελίδη για το αδίκημα της «δια παραλείψεως ανθρωποκτονίας από αμέλεια».

Ειδικότερα, ο κ. Λογοθέτης παρήγγειλε την επιστροφή του φακέλου στον εισαγγελέα Πρωτοδικών προκειμένου να διερευνήσει τυχόν ευθύνες των ανθρώπων που βρέθηκαν με τον Παντελή Παντελίδη στη λέσχη και δεν τον απέτρεψαν από το να οδηγήσει, αν και είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Έθνους, θα διερευνηθεί και η ευθύνη του κράτους «για την παράλειψή του να εγκαταστήσει τα προβλεπόμενα συστήματα αναχαίτησης οχημάτων προς αποτροπή οδικών τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και επίβλεψης και συντήρησης της σιδερένιας προστατευτικής περίφραξης στο σημείο όπου έλαβε χώρα το τροχαίο ατύχημα», σύμφωνα με τη διάταξη.

Ως προς τις συνεπιβάτιδες του αδικοχαμένου τραγουδιστή, η διάταξη επικυρώνει την πρωτόδικη απόφαση για το σκέλος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της ψευδορκίας μάρτυρα κατ' εξακολούθηση, καταλήγοντας ότι δεν υπάρχει ευθύνη των δύο γυναικών.

Ο αντεισαγγελέας επισημαίνει ότι οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα των δύο κοριτσιών, ενώ εκείνες που προσκόμισε η οικογένεια χαρακτηρίζονται αόριστες και με αντιφάσεις. «Με βάση όσα εκτέθηκαν, οδηγός ήταν ο Παντελής Παντελίδης σε αποκλειστική αμέλεια του οποίου οφείλεται η εκτροπή του οχήματος από την πορεία του», αναφέρει ο αντεισαγγελέας.

Η πλευρά της οικογένειας, δια του συνηγόρου της Δημήτρη Ιωαννίδη, αφήνει αιχμές κατά του αντεισαγγελέα Εφετών, δηλώνοντας πως την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσει αίτηση ανάκλησης της διάταξης του κ. Λογοθέτη, ως προς το σκέλος που αφορά τα δύο κορίτσια, «διότι δεν έλαβε υπόψη τα κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία».

Μάλιστα, στην ανακοίνωση της οικογένειας υπογραμμίζεται πως ο αντεισαγγελέας δεν έλαβε υπόψη του το πόρισμα του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιώς, «το οποίο συνιστά σημαντική προσθήκη έναντι της πρωτοβάθμιας κρίσης του κ. αντεισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών, σύμφωνα με το οποίο οι κακώσεις του σώματος του Παντελή Παντελίδη είναι ενδεικτικές συνοδηγού και όχι οδηγού, ενώ η μοναδική κάκωση της συνεπιβαίνουσας πρώτη σειράς προέρχεται συνεπεία δύναμης αντίστασης αυτής ως οδηγού».

Η οικογένεια του τραγουδιστή θέτει σειρά ερωτημάτων σχετικά με τις κινήσεις του αντιεισαγγελέα, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι η «διάταξη δεν αναφέρει ποια ήταν τα κατά τη γνώμη του προκύψαντα πραγματικά περιστατικά, από ποια αποδεικτικά στοιχεία-μέσα προέκυψαν αυτά, ιδίως δε με ποιες σκέψεις και συλλογισμούς κατέληξε στην εκτίμηση του ότι δεν υφίστανται επαρκείς ενδείξεις ενοχής των καταγγελλομένων προσώπων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ