Γονείς Έλληνα στρατιωτικού στο Spiegel: "Ζούμε σε μια θύελλα - Στα μάτια μας είναι ήρωας..."

Μιάμιση εβδομάδα έχει περάσει από τότε που ο Δημήτρης Κούκλατζης λοχίας, 29 ετών, και ο συνάδερφος του εξακολουθούν να βρίσκονται στη φυλακή στην τουρκική πόλη της Αδριανούπολη .

"Το πρωί της 2ας Μαρτίου, στις 11 το πρωί, χτυπήσαμε το κουδούνι Κούκλατζης και μας άνοιξε την πόρτα η σύζυγος Σοφία. Ένας ταξίαρχος και δύο αξιωματικοί του ελληνικού στρατού ενημέρωσε το ζευγάρι ότι ο γιος τους ο Δημήτρης, ένας Έλληνας στρατιώτης και ένας συνάδερφος του συνελήφθησαν από την τουρκική αστυνομία, ενώ ήταν σε περιπολία και πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα προς την Τουρκία", αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Οι άνδρες διαβεβαίωσαν τις συζύγους ότι δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας. Δεν είναι ασυνήθιστο να χάνονται στρατιώτες στη γειτονική χώρα – ειδικά το χειμώνα, όταν πέφτει το χιόνι και η ορατότητα είναι κακή. Η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν μέχρι στιγμής πάντα διέπονται τέτοια γεγονότα ήρεμα. «Σε λίγες μέρες ο γιος σας θα επιστρέψει», είπαν οι ανταποκριτές του Spiegel.

Η υπόθεση κρατά την Ελλάδα σε κατάσταση αναστάτωσης. Τα μέσα επικοινωνίας στέλνουν εικόνες που δείχνουν τους στρατιώτες με χειροπέδες. τηλεοπτικά συνεργεία είχαν βρεθεί εν τω μεταξύ στο σπίτι της οικογένειας Κούκλατζη στην ελληνική συνοριακή πόλη της Ορεστιάδας. Στο σπίτι της οικογένειας, το τηλέφωνο δεν είναι πλέον σιωπηλό. Πολιτικοί καλούν, ιερείς, φίλοι, συγγενείς, δημοσιογράφοι. “Είμαστε απλοί άνθρωποι που ζούσαν μια ήσυχη ζωή σε μια μικρή πόλη”, λέει η Σοφία Κούκλατζη. “Τώρα έχουμε μπει σε αυτή τη θύελλα.”

Ο Δημήτρης Κούκλατζης έζησε μαζί με τους γονείς του. Στο δωμάτιό του, κρέμονται στο ντουλάπι στρατιωτικές στολές, εικόνες αγίων πάνω από το κρεβάτι. Ο Δημήτρης είναι ένα χαρούμενο, φιλικό αγόρι, λέει η μητέρα του. Ξόδεψε πολύ χρόνο με φίλους, είχε πάθος για τον ποδοσφαιρικό σύλλογο ΑΕΚ Αθήνας. Πάνω απ ‘όλα, αγαπούσε τη δουλειά του ως στρατιώτης. Ο Κούκλατζης έχει μπει στο στρατό σε ηλικία 18 ετών. Ποτέ δεν έχει διαμαρτυρηθεί για την δουλειά ή το χρόνο υπηρεσίας», λέει η Σοφία Κούκλατζη, «στα μάτια μας είναι ήρωας. Προσευχόμαστε για ένα θαύμα.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ