Great news: Η Google λανσάρει νέα εταιρεία , την Calico και βάζει τα δυνατά της και τα λεφτά της στην έρευνα για την αντιγήρανση και τις ασθένειες που ... έρχονται με τα χρόνια!

H Google ανακοίνωσε το λανσάρισμα μίας καινούριας εταιρείας, με αναζητήσεις λιγάκι διαφορετικές από τις τεχνολογικές στις οποίες μας έχει συνηθίσει ο αμερικανικός κολοσσός.

H Google ανακοίνωσε το λανσάρισμα μίας καινούριας εταιρείας, με αναζητήσεις λιγάκι διαφορετικές από τις τεχνολογικές στις οποίες μας έχει συνηθίσει ο αμερικανικός κολοσσός.

Google

Ονομάζεται Calico και θα δραστηριοποιείται στο χώρο της υγείας, έχοντας ως στόχο να επιφέρει βελτιώσεις στην ανθρώπινη υγεία και ευημερία, με προτεραιότητες δύσκολες προκλήσεις όπως τα γηρατειά ή οι ασθένειες.

Η Google έχει επιστρατεύσει τον Arthur Levinson, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου τόσο της Apple όσο και της Genentech, στέλεχος με μακρόχρονη πορεία στην επιστήμη και την υγεία, ο οποίος θα αποτελέσει τον CEΟ της νέας εταιρείας, ενώ είναι και ιδρυτικός επενδυτής της.

Ο Larry Page, CEΟ της Google, ανακοινώνοντας τη "γέννηση" της Calico, δήλωσε ότι "πιστεύει ότι μπορούν να βελτιώσουν εκατομμύρια από ζωές".

Δηλώσεις για την Calico έκανε, όμως, και ο CEO της Apple, Tim Cook, με την ανακοίνωση να αποτελεί μία σπάνια στιγμή δημοσιοποίησης μίας μορφής "συνεργασίας" Google και Apple, μετά από μία μακρά περίοδο όπου ο ανταγωνισμός τους δεν είχε επιτρέψει κάποια παρόμοια αφορμή.

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο ποια ακριβώς θα είναι η δραστηριοποίηση της Calico και τι projects θα αναλάβει, καθώς δεν υπάρχει κάποια σχετική αναφορά από την Google στο δελτίο τύπου της, ωστόσο η σχετική επένδυση από έναν τεχνολογικό κολοσσό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα θέλαμε να δούμε πώς ακριβώς θα εξελιχθεί.

wired.co.uk

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ