Good news: 158 διοικητικοί υπάλληλοι στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα-Υποβάλλονται αιτήσεις ηλεκτρονικά!

Στην πρόσληψη 158 νέων διοικητικών υπαλλήλων για τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχωρά η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO), μέσω της διοργάνωσης γενικού διαγωνισμού βάσει εξετάσεων. 

Οι νέοι υπάλληλοι θα έχουν καθήκοντα που σχετίζονται με την υποβοήθηση όσων ασχολούνται με τη λήψη αποφάσεων, τη διαμόρφωση πολιτικών και τη διαχείριση πόρων, στο πλαίσιο του οργάνου ή Οργανισμού στον οποίο ανήκουν.

Για την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν τουλάχιστον δύο επίσημες γλώσσες της ΕΕ, τη μία τουλάχιστον σε επίπεδο C1 (πολύ καλή γνώση) και την άλλη τουλάχιστον σε επίπεδο Β2 (ικανοποιητική γνώση). Επίσης απαιτείται δίπλωμα ή πτυχίο πανεπιστημίου, τουλάχιστον τριετούς φοίτησης.

Για την διεκδίκηση μίας από τις θέσεις του διαγωνισμού, οι υποψήφιοι θα υποβληθούν σε δοκιμασίες με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής (MCQ) με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και στη συνέχεια θα κληθούν να συμμετάσχουν στην άσκηση εισερχόμενης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-tray) στη δεύτερη γλώσσα που έχουν δηλώσει, σε ένα από τα διαπιστευμένα κέντρα της EPSO.

Όσοι συγκεντρώσουν μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες, θα κληθούν να περάσουν 1 ή 2 ημέρες σε κέντρο αξιολόγησης, πιθανότατα στις Βρυξέλλες, προκειμένου να υποβληθούν σε πέντε δοκιμασίες που έχουν να κάνουν με εξέταση συγκεκριμένων περιπτώσεων, προφορική παρουσίαση, συνέντευξη βάσει ικανοτήτων, ομαδική άσκηση και συνέντευξη για τα κίνητρα ενδιαφέροντος για εργασία.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της EPSO https://epso.europa.eu/apply/job-offers_el έως τις 10 Απριλίου 2018.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ