Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

To WikiFarmer & eirinika παρουσιάζουν: Πώς να φυτέψετε Δενδρολίβανο στην αυλή σας

Aρθρο της νέας αποκλειστικής συνεργασίας του eirinika με την πρώτη ηλεκτρονική Αγροτική Βιβλιοθήκη Wikifarmer.

Μπορούμε να ξεκινήσουμε φυτά δενδρολίβανου από σπόρους ή μοσχεύματα. Γενικά, η μέθοδος των σπόρων είναι δύσκολη για έναν ερασιτέχνη και αποδίδει σε μεσαία προς μεγάλη κλίμακα. Αν θέλετε απλώς να έχετε δεντρολίβανο για την κουζίνα σας, σίγουρα συνιστούμε μοσχεύματα.

Κατά τη διάρκεια της άνοιξης, επιλέγουμε προσεκτικά μικρά στελέχη δενδρολίβανου που έχουν μήκος τουλάχιστον 3 ίντσες (8 εκατοστά). Στη συνέχεια αφαιρούμε τα φύλλα στο κάτω μισό των μοσχευμάτων. Τοποθετούμε τα μοσχεύματα σε ένα μίγμα εδάφους που περιέχει 30% άμμο ποταμίσια, 30% τύρφη και 40% ειδικό μίγμα εδάφους για σπορά. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε μια ορμόνη ριζοβολίας, προκειμένου να βοηθήσουμε τα μοσχεύματα να αποκτήσουν ισχυρό ριζικό σύστημα. Ποτίζουμε τα μοσχεύματα κάθε δεύτερη μέρα, μέχρι να αρχίσουν να αναπτύσσονται οι ρίζες. Στη συνέχεια μπορούμε να μεταφυτεύσουμε τα μοσχεύματά μας, σίγουρα μετά τον τελευταίο παγετό και κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ανοιξιάτικης περιόδου ή αρχές του καλοκαιριού. Πρέπει να επιλέξουμε ένα ηλιόλουστο σημείο της αυλής μας, καθώς τα φυτά του δεντρολίβανου χρειάζονται τουλάχιστον 6 ώρες καθημερινής έκθεσης στο ηλιακό φως.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων καλοκαιρινών μηνών, τα νεαρά φυτά δεντρολίβανου συνήθως χρειάζονται συχνά πότισμα, έτσι ώστε να αναπτύξουν ισχυρές ρίζες. Ωστόσο, ο σημαντικότερος εχθρός του δεντρολίβανο είναι η σήψη της ρίζας. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην ποτίζουμε παραπάνω από όσο πρέπει. Τα ώριμα φυτά δεντρολίβανου μπορούν να βασίζονται μόνο στις βροχοπτώσεις, σε περιοχές με ετήσια βροχόπτωση από 450 mm και άνω.

Οι περισσότεροι κηπουροί δεν συγκομίζουν δενδρολίβανο κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους από τη φύτευση. Από το δεύτερο έτος και μετά, μπορούμε να συγκομίσουμε φρέσκα στελέχη από δενδρολίβανο όλο το χρόνο.

Wikifarmer o Πέτρος Σάγκος - Ελληνική η πρώτη παγκόσμια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη για γεωργία κήπο κτηνοτροφία μελισσοκομία- Αποκλειστική συνεργασία με το eirinika.gr

Μπορείτε να εμπλουτίσετε αυτό το άρθρο προσθέτοντας ένα σχόλιο ή φωτογραφία των φυτών δενδρολίβανου που καλλιεργείτε στο σπίτι σας.

Έχετε εμπειρία στην καλλιέργεια δενδρολίβανου; Παρακαλούμε μοιραστείτε την εμπειρία, τις μεθόδους και τις πρακτικές σας στα παρακάτω σχόλια. Όλο το περιεχόμενο που θα προσθέσετε θα αναθεωρηθεί σύντομα από τους Γεωπόνους μας. Μόλις εγκριθεί, θα προστεθεί στο Wikifarmer.com και θα επηρεάσει θετικά χιλιάδες νέους και έμπειρους αγρότες σε όλο τον κόσμο.

*Το eirinika στην κατηγορία TOP WOMAN/ Κήπος-Αγρός θα αναδημοσιεύει αποκλειστικά θέματα για τις γυναίκες και όχι μόνο που ενδιαφέρονται για να φροντίζουν τον κήπο, τη βεράντα τους ή να γίνουν μικρές αγρότισσες για να έχουν ένα καλό εισόδημα 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ